Osnovci u humanitarnoj akciji

GOLUBINCI – UČENICI OSNOVNE ŠKOLE USPEŠNO ORGANIZOVALI AKCIJU ZA POMOĆ DECI SA INVALIDITETOM

(www.sr.wikipedia.org)

Jedan od osnovnih moralnih postulata je empatija prema ljudima u nevolji i naročito prema osobama sa invaliditetom. U tom smislu mnogi roditelji, učitelji i nastavnici podstiču decu da učestvuju u humanitarnim akcijama. Tako je u Osnovnoj školi „23 Oktobar“ u Golubincima nedavno okončana akcija „Čep za hendikep“.

-Ovaj projekat uspeo je da ujedini kao nastavnike i sve zaposlene, tako i đake naše osnovne škole. Svi smo želeli da pomognemo osobama sa invaliditetom. Veoma je važno istaći da je humanitarna akcija naišla na brojne pozitivne reakcije đaka golubinačke škole koji su za vreme onlajn nastave nalazili načine da skupe čepove i redovno ih donosili u školu, kada god bi prilika to dozvoljavala – kaže koordinatorka projekta Dragana Arsenijević, profesorka fizike i hemije u golubinačkoj Osnovnoj skoli „23 Oktobar“.

Ovakve akcije u Osnovnoj školi u Golubincima organizuju se već tri godine a cilj je da omoguće nabavku ugroženim osobama sa onvaliditetom. Ove godine akcija je usmerena na prikupljanje sredstava za lečenje obolele dece iz opštine Stara Pazova.

-Naš projekat pod nazivom „Gde postoji ljubav, postoji i život“ nam zaista dokazuje da se slogom i ljubavlju, koje čovek kao pojedinac sam teže prelazi. Naše malo jeste nečije mnogo i smisao akcije je da zajedno vratimo osmeh na lice svakom detetu! – kaže profesorka Arsenijević.

B. Rodić

Objavljeno: 3. 2. 2021.

Izvor: SREMSKE NOVINE – Bez naslova

Autor: B. Rodić