Region zainteresovan za stvaranje klubova

PARATEKVONDO SEMINAR U NIŠU

Tekvondo Asocijacija Srbije (www.tas.org.rs)

Nišu u hali Čair, u organizaciji Srpskog paratekvondo saveza održano je drugo u nizu planiranih predavanja – edukacije na temu „Sport osoba sa invaliditetom – paratekvondo“.

U skladu sa Strategijom razvoja paratekvondo sporta za period 2020-2030, predavači su bili najuspešniji svetski sportisti i treneri koji su podelili dugogodišnja znanja i iskustva u radu sa sportistima, osvajačima više od 60 medalja na svetskim i kontinentualnim prvenstvima. Organizaciju predavanja pomogla je lokalna samouprava Niša, sportske organizacije osoba sa invaliditetom grada, kao i tekvondo klubovi iz niškog regiona koji su pokazali veliko interesovanje za temu razvoja paratekvondoa u regionu, a koji su najavili i osnivanje klubova i uključenje u rad sa para sportistima.

Predavanje na teme „Rad sa osobama sa invaliditetom“, „Početak paratekvondoa u Srbiji“, „Pomoć oko razvoja paratekvondoa u Niškom regionu“, i „Pravila i pravci posle Tokija“ izazvali su veliku pažnju prisutnih.

Edukaciji su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza invalida Srbije Dragan Janketić, koji pruža veliku podršku SPTS, predsednik SPTS mr Miodrag Pešić, naši paraolimpijci kao i njihovi treneri koji su učestovali u predavanju.

Sledeće, treće predavanje – edukacija biće održano u Vojvodini.

Objavljeno: 20. 1. 2021.

Izvor: SPORTSTI ŽURNAL – Sportski miks