VRHUNSKA KOLICA ZA NAJBOLJE NIŠKE KOŠARKAŠE U KOLICIMA

NA KONKURSU MINISTARSTVA PRAVDE REPUBLIKE SRBIJE KKK „NAIS“ ODOBRENO 500.000 DINARA

SA NOVIM KOLICIMA BIĆEMO JOŠ KONKURENTNIJI: Bratislav Kostić sa drugovima (www.niskevesti.rs)

KKK „Nais“ je odobreno 500.000 dinara za nabavku vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku.Kolica će koristiti igrači koji imaju najviši oblik invaliditeta u KKK „Nais“, a to su pre svega Branislav Kostić i Slaven Nomković, osobe sa paraplegijom.

KKK „Nais“ je odobreno 500.000 dinara za nabavku vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku. Novac je odobren sredinom godine odlukom Vlade Republike Srbije na Javnom konkursu za dodelu sredstava prikupljeih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2020. godinu. Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih nekoliko meseci, ali ona su sada u klubu.

KKK „Nais“ je jedini klub za timski sport osoba fizičkog invaliditeta južnije od Save i Dunava koji se aktivno takmiče. Jedan je od najbrojnijih članova Saveza košarkaša u kolicima već nekoliko godina. U klubu ističu da su specijalizovana kolica za košarku najveći deo izdatka što taj sport čini jako skupim. Za svaki vid podrške, posebno kad se radi o sportskim kolicima, posebno onim vrhunskim, zahvalnost članove KKK „Nais“ je velika. Zato su neizmerno zahvalni Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije na podršci.

„Nabavljena kolica će pomoći našim igračima sa najvišim oblikom fizičkog invaliditeta da budu još bolji igrači, te da se ustale u reprezentaciji Srbije za koju su nastupali početkom godine u istorijskom susretu sa Bugarskom u Beloj Palanci“ istakao je Predsednik KKK“Nais“, profesor dr. Marko Aleksandrović.

Kolica će koristiti igrači koji imaju najviši oblik invaliditeta u KKK „Nais“, a to su pre svega Branislav Kostić i Slaven Nomković, osobe sa paraplegijom.

„Zahvaljujem se ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da održe naš projekni predlog. Kolica su vrhunska i savršena bićemo jako konkurentni u bližoj budućnosti sa ekipama iz inostranstva. Odužićemo našoj državi zalaganjem na treninzima i utakmicama“, Kazao je Bratislav Kostić, kapiten KKK „Nais“ i „novopečeni“ reprezentativac Srbije. V.P.

Objavljeno: 5. 1. 2021.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Top tema

Autor: V. P.