HUMANITARNA IZLOŽBA

POVODOM SVETSKOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM
Izložba će biti održana u Galeriji Kulturnog centra Apatin u periodu od 4. do 18. decembra.

kulturni-centar-apatin-www.025.rs

Regionalno udruženje obolelih od multiple skleroze „Zapadna Bačka“, povodom 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom, organizuje izložbu umetničkih dela koja su nastala na petnaest saborovanja koje je udruženje organizovalo. Izložba će biti održana u Galeriji Kulturnog centra Apatin u periodu od 4. do 18. decembra. Zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti javnog otvaranja.

Okupljanje slikara i prodaja njihovih radova organizovana je sa dobrotvornim i humanitarnim ciljem sakupljanja sredstava za nabavku lekova i potrebnih pomagala obolelima od multiple skleroze.

– Ova izložba je lep povod i poziv da se u njenu humanitarnu akciju uključe svi ljudi dobre volje i pomognu obolelima od bolesti, koja, nažalost, pogađa sve više mnoge porodice. Slike će biti izložene tako da zanteresovani građani mogu da ih vide i izaberu neke radove za svoju dušu, kupe ih i tako pomognu obolelima od multiple skleroze.

Sav prihod koji se bude ostvario prodajom slika je namenjen lečenju naših obolelih članova – kazao je predsednik udruženja Živko Radmilo. T. S.

Objavljeno: 4. 12. 2020.

Izvor: SOMBORSKE NOVINE, Sombor – Van rubrike

Autor: T. S.