Virtualni 33. Beogradski maraton šalje tri važne poruke

U toku je virtualno izdanje 33. Beogradskog maratona…

Značaj fizičke aktivnosti, podrška i pomoć, odnosno solidarnost za osobe sa invaliditetom, i podrška u oblasti zaštite životne sredine tri su važne poruke koje virtualni 33. Beogradski maraton želi da podeli sa učesnicima tog događaja, partnerima i kompletnom javnošću.

Tradicionalni Beogradski maraton trebalo je da se održi 26. aprila, ali je zbog proglašenja pandemije kovida-19 odložen za 18. oktobar, kada takođe, iz poznatih razloga, nije održan na uobičajeni način. U međuvremenu u toku je virtualno izdanje 33. Beogradskog maratona, na način na koji su to organizovali mnogi svetski maratoni i organizatori sličnih događaja u okruženju.

Domaći i inostrani igrači koji su se već prijavili za ovogodišnji maraton, kao i oni koji bi hteli da im se u tome pridruže, mogu to da urade do kraja novembra, individualno ili u malim grupama na bilo kojem izabranom mestu, na ulici, u parku, na tredmilu…, a odabranu distancu polumaraton ili maraton, koju istrče evidentiraju pomoću posebne trkačke aplikacije.

Objavljeno: 21. 11. 2020.

Izvor: ALO – Sport

Autor: S. R.