Predsednici Skupštine uručena Povelja humanosti Udruženja za borbu protiv dijabetesa

Predsednici Skupštine Grada Novog Sada Jeleni Marinković Radomirović uručena je 13. novembra Povelja humanosti Udruženja za borbu protiv dijabetesa Grada Novog Sada.

Skupština Novog Sada

NOVI SAD – Predsednici Skupštine Grada Novog Sada Jeleni Marinković Radomirović danas (13. novembra) je uručena Povelja humanosti Udruženja za borbu protiv dijabetesa Grada Novog Sada. Povelja humanosti uručena je za izuzetne zasluge u učešću u humantiranim preventivno-edukativnim kampanjama u cilju ranog otkrivanja dijabetesa i sprečavanja dijabetesnih komlikacija, a dodeljuje se povodom 14. novembra, Svetskog dana dijabetesa.

Predsednici Skupštine grada Povelju je uručio predsednik Udruženja mr Radivoj Mračević. Nakon uručivanja Povelje, održan je i sastanak sa predstavnicima ovog Udruženja, kojem je prisustvovala i predsednica Saveta za osobe sa invaliditetom Skupštine Grada Novog Sada Sonja Radaković.

Po uručivanju Povelje humanosti, predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović, koja je i počasni član Udruženja za borbu protiv dijabetesa, zahvalila se na priznanju, istakavši da je počastvovana i još više motivisana da pomogne Udruženju u narednom periodu.

„Zahvaljujem vam se na aktivnostima i radu, pre svega u prevenciji zdravlja i edukativnim programima koje Udruženje organizuje. Veoma mi znači vaše priznanje, koje će me motivisati da vam još više pomažem u narednom periodu. Vrata Skupštine Grada Novog Sada su vam uvek otvorena za saradnju“, poručila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Predsednik Udruženja za borbu protiv dijabetesa Radivoj Mračević precizirao je da predsednica Skupštine grada godinama unazad pomaže i podržava Udruženje, te da je učestvovala u čak 27 kampanja i akcija.

„Svojim primerom je pokazala društvenu odgovornost i doprinela je radu našeg Udruženja. Verovatno je jedna od najaktivnijih javnih ličnosti u istoriji Udruženja“, kazao je mr Mračević.

Udruženje protiv dijabetesa jedno je od najstarijih društava u Evropi, koje već 59 godina promoviše prevenciju i rano otkrivanje dijabetesa, podiže svest o epidemiji dijabetesa i obezbeđuje direktnu podršku osobama sa dijabetesom.

Objavljeno: 13. 11. 2020.

Izvor: www.rtv.rs