Festival Uhvati film traži volontere

Konkurs za volontere na 18. Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film otvoren je do 7. juna 2020. godine.

Konkurs za volontere na 18. Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film otvoren je do 7. juna 2020. godine. Svi zainteresovani svoje podatke treba da pošalju na mejl pr.uhvatifilm@gmail.com i to: ime i prezime, godine, kontakt, mesto stanovanja, formalno i neformalno obrazovanje, kratko motivaciono pismo, a ako su zainteresovani za poslove prevođenja i nivo znanja poznavanja jezika.

Uhvati film traži volontere!

Konkurs za volontere na 18. Međunarodnom filmskom festivalu Uhvati film otvoren je do 7. juna 2020. godine. Svi koji bi voleli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ujedno steknu nova poznanstva i veštine, dobrodošli su da daju svoj doprinos.

Poslovi na kojima volonteri mogu preuzeti učešće, od kojih pripremna faza podrazumeva onlajn rad od kuće su:

– Prevođenje sa srpskog na engleski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova),

– Pomoć pri vođenju zvaničnih društvenih mreža Festivala i pisanje tekstova za sajt,

– Tehnička podrška u organizaciji i realizaciji tribina, izložbi, pratećeg i fimskog programa,

-Druženje i podrška gostima na samom Festivalu, pružanje personalne asistencije posetiocima, gostima sa invaliditetom.

Svi zainteresovani svoje podatke treba da pošalju na mejl pr.uhvatifilm@gmail.comi to: ime i prezime, godine, kontakt, mesto stanovanja, formalno i neformalno obrazovanje, kratko motivaciono pismo, a ako su zainteresovani za poslove prevođenja i nivo znanja poznavanja jezika.

Svi volonteri dobijaju potvrdu o učešću, po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja, mogućnost učešća na radionicama, promociju svog angažovanja na Festivalu na sajtu i katalogu Festivala. Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://sr.uhvatifilm.org.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 18. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit; od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice. Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.comhttp://uhvatifilm.org/

Uhvati-fim-ekipa

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)