Raspust bogat programima

Pripremljen veliki broj sportsko- rekretarivnih sadržaja za osobe sa invaliditetom

foto: Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

Kada za par dana školska zvona označe početak uvek rado očekivanog zimskog raspusta, uvek se postavlja pitanje kako da učenici što kvalitetnije i sadržajnije ispune vreme koje imaju tih dve nedelje a pre svega oni čije porodice nisu u mogućnosti da obezbede putovanja i boravak van grada.

U tom pogledu, kada je Beograd u pitanju, već po tradiciji za sugrađane sa invalidtetom obezbeđen je vrlo raznovrstan i bogat program – više od 100 sati sadržaja sportsko rekreativnog karaktera svo vreme trajanja raspusta od 1. do 17. februara, a koji je na raspolaganju i pripadnicima ove populacije izvan školskog uzrasta, uz odgovarajuću punu stručnu podršku i potpuno besplatno, saopštio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

U sportskim centrima i na terenima u svim delovima grada: Olimp, Banjica, Mladenovac, Ada Ciganlija, Republički zavod za sport, „25.maj – Milan Gale Muškatirović“, Voždovac, „11.april” i u još niz sredina na raspolaganju je niz programa – klizanje, plivanje, stoni tenis, tekvondo, razvoj motorike, fitnes, karate, boćanje, teretana, ples, sportsko elementarne igre, zumba, omogućiće našim sugrađanima da predah od učenja imaju na najbolji način da obnove snagu i steknu nova znanja, iskustva, prijateljstva.

Nosilac ovih programa je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a njihovo održavanje je omogućeno uz razumevanje i podršku Grada Beograda, preko Sekretarijata za sport i omladinu i nastavak je stalne brige i podrške sugrađanima sa invaliditetom.

Objavljeno: 30. 1. 2020.

Izvor: www.danas.rs

Autor: G. R.