НАИСУ БИЈЕЉИНА ДОНЕЛА ИСКУСТВО И ПРВУ ЛИГАШКУ ПОБЕДУ!

Кошаркаши у колицима ККК „Наис“ су током протеклог викенда наставили са такмичењем у Првој лиги Србије (ПЛС)…

ККК Наис на турниру ПЛС у Бијељини

Кошаркаши у колицима ККК „Наис“ су током протеклог викенда наставили са такмичењем у Првој лиги Србије (ПЛС). У суботу 23.11.2019. је одржан турнир ПЛС-а у Бијељини. На турниру у Бијељини су учествовале следеће екипе: шампион ККК „Сингидунум“ – Београд, вицешампион ККК „Дунав“ – Апатин, ККК „Наис“ – Ниш и домаћин ККК „Бијељина“ – Бијељина. ККК „Наис“ је играо против искуснијих и фаворизованих екипа – ККК „Бијељина“ и ККК „Дунав“.

„Некрунисани краљ ваздуха“ током протеклог турнира у Бијељини и трећи скакач ПЛС-а, репрезентативац Александар Динић, није крио одушевљење са резултатским успехом ККК „Наис“ у Бијељини.

„Турнир у Бијељини, како и целокупно учешће у ПЛС, усмерено је за промоцију кошарке у колицима, али и стицање играчког искуства, пре свега нас у у ККК „Наис“. Нико није очекивао победу против наших спортских пријатеља из Апатина, али смо направили велико изненађење и победили“. – објаснио је „нишки Денис Родман“.

Тренер и играч ККК „Наис“, Миљан Хаџовић, истакао је да су сви играчи дали свој допринос овом историјском резултату.

„Кошарка у колицима је спортска игра, колективни је спорт. Један, два или чак четири играча не могу сами да победе. Свако је у мозаику великог изненађења и победе над сјајном екипом са севера Бачке био важан камичак. И онај који је дао највише поена, али и она резерва која је играла два минута.“ – рекао је тренер ККК „Наис“ који је у круговима кошарке у колицима прозван „нишки Малик Абес“ због физичке сличности и темперамента са чувеним француским тренером.

Познато је да ККК „Наис“ има одличне односе са ККК „Бијељина“ који трају двадесетак месеци. У ККК „Наис“ истичу да су угошћени као ретко када и да се у највећем граду Семберије осећају „као код куће“. 

„ККК „Наис“ је захвалан својим пријатељима из ККК „Бијељина“ на одличној организацији, топлом пријему, незаборавном гостопримству, али и лекцији на терену.“ –   рекао је председник ККК „Наис“, Марко Александровић.

Резузултати другог викенда ПЛС-а:

KKK „Бијељина“ – KKK „Наис“ 43:28
KKK „Сингидунум“ – KКK „Дунав“ 54:39
KKK „Наис“ – KКK „Дунав“ 37:36
KKK „Бијељина „ – KKK „Сингидунум“ 46:57

Izvor: Prof. dr Marko Aleksandrović (marko.aleksandrovic@gmail.com)