Svečano otvaranje UHVATI FILM festivala

Međunarodni filmski festival „Uhvati film“ svečano će biti otvoren u ponedeljak 23. septembra od 18h u Kulturnom centru Novog Sada.

Ovom prilikom pozivamo vas na svečano otvaranje Festivala!

UF-Najava

Međunarodni filmski festival „Uhvati film“ svečano će biti otvoren u ponedeljak 23. septembra od 18h u Kulturnom centru Novog Sada.
Ovom prilikom pozivamo vas na svečano otvaranje Festivala!

U ponedeljak 23. septembra počinje 17. Uhvati film festival

Međunarodni filmski festival „Uhvati film“, 17. po redu, svečano će biti otvoren u ponedeljak, 23. septembra od 18h u Kulturnom centru Novog Sada. Otvaranje će obeležiti muzički nastup Dražena Stojšina i Stefana Rudakijevića (MuzikaNova), po tekstu Miodraga Petrovića, kao i projekcija prošlogodišnjih nagrađenih filmova „Boria i „Lovac na talente“. Publika će moći uživati i u izložbi predmeta od recikliranog papira, čiji su autori korisnici Radnog centra ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika.

Uhvati film festival će se u Kulturnom centru održavati svaki dan od 23. do 29. septembra od 18h. Tokom sedam Festivalskih dana biće prikazano premijerno 39 kratkometražnih filmova iz 18 zemalja sveta na temu invalidnosti, ukupno 6 tribina, 2 izložbe i 1 performans. Završnog dana Festivala, biće organizovana akcija doniranja za kuce i mace sa invaliditetom za udruženje SPANS. Uz donaciju poklanjamo bedž!

Svi programi su potpuno besplatni i prilagođeni gluvima (filmovi titlovani, govorni segmenti prevode se na znakovni jezik).

Celokupan program Festivala je dostupan na linku http://sr.uhvatifilm.org/program/ Međunarodni filmski festival Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti. Jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, koji nakon novosadskog, svoje izdanje ima i u Rijeci, Banjaluci i Kotoru. Ovogodišnje 17. izdanje Uhvati film Novi Sad održava se pod motom „Ti vrediš“, sa željomda pokaže koliko svi vredimo bez obzira na različitosti i da udruženim snagama možemo da promenimo perspektive. Njegovu realizaciju podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i ERSTE banka.

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com;

http://uhvatifilm.org/

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)