CarGo saopštenje – nova akcija za Radovana Samardžića

Radovanov otac: CarGo je Radovanu promenio život

Autor fotografije: Dušan Leonovski

Nakon nabavke specijalnih kolica za Radovana Samardžića sa cerebralnom paralizom i kupovine vozila za osobe sa invaliditetom, sledeći korak je bio da Radovanu obezbedimo banjsko lečenje koje mu je potrebno zbog astme od koje boluje.

CarGo omogućio odlazak u banju Radovanu Samardžiću sa celebralnom paralizom

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana “CarGo”, otpratio je Radovana Samardžića sa celebralnom paralizom na banjsko lečenje i to u novom kombiju za osobe sa invaliditetom koje je Udruženje nedavno nabavilo.

Nijedan uspeh ne vredi ako ga sa nekim ne podelite. Mi ćemo svoj deliti sa svim borcima za život u našoj zemlji. Najveći borac među nama, naš prijatelj i odnedavno kolega, Radovan Samardžić sada je prvi put sam izašao iz kombija, sam ušao u smeštaj i konačno – sam otišao u šetnju”, rekao je Vučić.

Nakon što su stigla kolica za Radovana, Udruženje “CarGo” nabavilo je nove kombije za osobe sa invaliditetom.

“Danas je po preporuci lekara, Radovan ovim kombijem otišao u Sokobanju, koja je veoma bitna za njega zbog astme od koje boluje“, rekao je Vučić i istakao da Radovan predstavlja inspiraciju za CarGo jer nikada nije odustao – zato ni CarGo neće odustati od njega, ni svih drugih boraca u Srbiji.

Ovo je bio mali korak za sve nas, ali veliki za Radovana i njegovu porodicu. Opet je Radovan simbol borbe, simbol malog čoveka i svih nas koji ne odustajemo. Zato je sada vreme da se jave i oni veliki – sistemi, kompanije, udruženja, svi oni koji mogu da pomognu. Pozivamo sve da podrže makar jednu ugroženu osobu, mladog naučnika ili dete koje je prvi septembar dočekalo bez novih patika, čak i bez polovnih knjiga. Misija svih nas mora da bude da dajemo – samo tada ćemo moći  da budemo ponosni na sebe”, rekao je Vučić.

Predsednik Udruženja “CarGo” naglasio je da je on lično danas ponosan ne samo što je CarGo omogućio banjsko lečenje, već zato što je Radovanu konačno postalo omogućeno ono što je većini nas uobičajeno.

Vasilije i Radunka Samardžić, Radovanovi roditelji, istakli su da je banjsko lečenje veoma značajno za Radovanovo zdravlje jer ima veoma velike probleme sa astmom zbog čega ima gušenje.

Nama ovo mnogo znači – ljudi koji čine CarGo su se toliko potrudili oko Radovana. Mogu slobodno da kažem, CarGo je promenio Radovanov i naš život“, istakli su Radovanovi roditelji.

Miljana Veselinović

|PR manager

|CarGo App

Autor fotografija i videa je Dušan Leonovski

Izvor: miljana@appcargo.com