Kula dobila sopstveni teren za „viseću kuglu“

Kula je jedan od samo 12 gradova u Vojvodini koji ima organizovano sportsko društvo za osobe sa invaliditetom koje po rezultatima nadmašuje i klubove iz mnogo većih sredina.

RTV

KULA – Kula je jedan od samo 12 gradova u Vojvodini koji ima organizovano sportsko društvo za osobe sa invaliditetom koje po rezultatima nadmašuje i klubove iz mnogo većih sredina.

Od ovog leta Društvo za sport i rekreaciju invalida opštine Kula ima sopstveni teren za “viseću kuglu”, koji će dobro poslužiti za treninge jer je “viseća kugla” jedna od 10 sportskih disciplina na pokrajinskim i republičkim prvenstvima. Novi teren napravljen je po svim propozicijama i standardima, kaže predsednik društva Dragan Đumić.

„Imamo pravila i propozicije, tačno kolike su dimenzije čunja, kolika je debljina kugle, kolika je visina, širina, koliko je od jednog čunja do drugog čunja. Sve propozicije postoje. Baca se u šest serija po tri hica. Kada se baci kugla ona u povratnoj fazi mora da sruši što više čunjeva“, dodao je on.

Za izgradnju vlastitog terena za “viseću kuglu” članove društva inspirisali su dobri rezultati na pokrajinskom prvenstvu u Staroj Pazovi gde je Dragan Đumić osvojio srebrnu medalju, a bronzana medalja u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Mirjani Mićanović.

„To treba da se oseti kako da igraš, pa kuda i šta. Sve zavisi, lakše kad je, onda ciljaš, gde, kako i šta. Bilo je dobro, bila sam treća, a prošle godine druga, a pretprošle prva. Imam ja oko desetak medalja“, rekla je Mirjana.

Takmičenja na pokrajinskim i republičkim prvenstvima invalida održavaju se u 10 disciplina, a pored “viseće kugle”, kuljani su posebno ponosni na odlične rezultate u atletskim disciplinama i sportskom ribolovu.

Objavljeno: 06. 09. 2019.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Milutin Vlahvić