Đorđević u Bačkom Petrovcu: Osobe sa invaliditetom su prioritet

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je opštinu Bački Petrovac i tom prilikom obišao Udruženje roditelja osoba sa posebnim potrebama „MI“…

FOTO: V. ŽIVOJINOVIĆ / RAS SRBIJA

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je opštinu Bački Petrovac i tom prilikom obišao Udruženje roditelja osoba sa posebnim potrebama „MI“ i njegovim korisnicima poklonio računar, istakavši da se nada da će njegovim korišćenjem naučiti mnogo. 

Ministar Đorđević rekao je da je briga o osobama sa invaliditetom i unapređenje njihovih uslova života bio i ostao prioritet rada Ministarstva i dodao da će Vlada Srbije svake godine za te namene izdvajati sve više sredstava, u skladu sa mogućnostima države, saopštilo je resorno ministarstvo.

Nakon udruženja, Đorđević je obišao i Centar za socijalni rad u Bačkom Petrovcu kako bi lično video u kojim uslovima funkcioniše i šta je to što je potrebno da bi se unapredio rad zaposlenih, a samim tim i usluge koje pružaju.

– Plan Vlade Srbije jeste da svaka opština dobije novi Centar za socijalni rad, koji će biti prilagođen upravo njihovim potrebama i radu i želimo da takav način osnivanja bude jednak u celoj zemlji, odnosno u svim centrima za socijalni rad – rekao je Đorđević i dodao da će tako kompetentni ljudi raditi na pravim mestima, a da će se sredstva, namenjena upravo za unapređivanje uslova rada centara za socijalni rad, raspoređivati na mnogo efikasniji način.

Predsednik Opštine Bačka Petrovac Srđan Simić zahavalio je ministru na poseti i predstavio mu plan koji opština ima kada je u pitanju izgradnja novog Centra za socijalni rad. 

Obilasku ustanove prisustvovala je i v.d. pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Objavljeno: 24. 08. 2019.

Izvor: www.blic.rs

Izvor: Tanjug