U Kanjiži Međunarodni kamp za stonotenisere sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i njegova pomoćnica Biljana Barošević uveli su novine u ovom resornom ministarstvu aktivnim prisustvom i praćenjem aktivnosti u vezi sa osobama sa invaliditetom i pratećih organizacija i službi koje se bave ovim delom populacije a sve u cilju što brže integracije u svakodnevni život sa zdravim osobama.

KANJIŽA – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i njegova pomoćnica Biljana Barošević uveli su novine u ovom resornom ministarstvu aktivnim prisustvom i praćenjem aktivnosti u vezi sa osobama sa invaliditetom i pratećih organizacija i službi koje se bave ovim delom populacije a sve u cilju što brže integracije u svakodnevni život sa zdravim osobama. Tim povodom 3. međunarodni kamp za stonoteniosere sa invaliditetom „Kanjiža 2019“ ( 7.-14. avgust ) čije je organizator Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom novosadska „Tvrđava -021“ na kojem osim naših klubova iz Novog Sada, Leskovca, Kragujevca, Niša i Zrenjanina, učestvuju i reprezentativci jedne od najboljih svetskih paraolimpijskih reprezentacija selekcija Poljske, zatim Rusije, Češke, Slovenije i Mađarske, posetila je u ime resornog ministarstva Julijana Stanisavljević.

„Ministarstvo je prepoznalo probleme i daje maksimalnu podršku osobama sa invaliditetom. Novina u radu je to što smo prisutniji na licu mesta i u hodu menjamo sve ono što nije dobro, prepoznajemo probleme i naravno pomažemo tamo gde je to neophodno. Na adresu Ministarstva stigao je poziv od našeg proslavljenog paraolimpijca Ilije Đurašinovića da posetimo Kamp i da se uverimo na licu mesta šta STKOI „Tvrđava -021″ čini u želji da Banja Kanjiža bude srpski centar za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom“, kazala je ona za Radio Novi Sad.

Ministru Đorđeviću će preneti zaista lepe utiske o organizaciji ovog međunarodnog kampa. Takođe će i predočiti nesvakidašnje mogućnosti Banje Kanjiže u organizaciji domaćih i međunarodnih takmičenja osoba sa invaliditetom.

„Naša podrška ide kroz programske konkurse i projekte. One najkvalitetnije naše ministarstvo će podržati“, dodala je ona.

Đurašinović je inicirao sastanak sa gradonačelnikom Kanjiže Robertom Fejstamerom, direktorkom Banje Snežanom Adžić kako bi zajedničkim snagama poboljšali uslove za rad i smeštaj osoba sa invaliditetom, posebno onih u kolicima i dogovorili organizaciju „Škole stonog tenisa“ za decu sa invaliditetom.

„Opšitne Kanjiža i Novi Kneževac su nam ove godine znatno pomogli u organizaciji 2. međunarodnog turnira u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom „Kanjiža Open 2019“. Dogovorili smo se i o budućoj saradnji. Verujem da je ovo prelomni trenutak za dodatni imidž naše već uveliko poznate turističko zdravstvene banje i da će ubrzo biti najprimamljiviji evropski centar za pripreme i međunarodna takmičenja, ne samo u stonom tenisu sportista sa invaliditetom. Naš klub je to već pokazao jer je ove godine na „Kanjiži Openu“ učestvovalo dvanaest evropskih reprezentacija i takmičara, čak i iz dalekog Urugvaja“, kaže Đurašinović, prvi čovek STKOI „Tvrđava -021“.

Stonoteniseri Tvrđave će se do odlaska na predstojeći Svetski kup u Ostravi od 4. do 9. septembra i evropski šampionat u Švedskoj od 15. do 21. septembra pripremati od 17. do 24. avgusta u češkom Bankovu.

Objavljeno: 11. 08. 2019.

Ivor: www.rtv.rs

Autor: Ljubenko Zvizdić