У Тителу одржано међународно такмичење за лица с инвалидитетом

Удружење параплегичара „Тиса” из Титела било је минуле седмице домаћин Међународног такмичења у пикаду и шаху за лица с инвалидитетом.

Фото: Ж. Марковић

ТИТЕЛ: Удружење параплегичара „Тиса” из Титела било је минуле седмице домаћин Међународног такмичења у пикаду и шаху за лица с инвалидитетом. Председник тителског удружења Ристо Ђуричић нам је рекао да је учествовало 14 екипа и то из Словеније, БиХ, Републике Српске, Брчког, као и екипе из Србије, три из Зрењанина, из Опова и домаћин, екипа из Титела.

Након вишечасовног такмичења, које тражи максималну концентрацију, прво место у пикаду је припало параплегичарима из Опова, друго Тителу и треће „Банату” из Зрењанина. Другог дана такмичења у шаху ову спортску манифестацију посетили су др Милка Будаков, заменица покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова и председник Општине Тител Драган Божић. Они су такмичарима пожелели успех на овим такмичењима и да се угодно осећају у овој бачкој варошици.

Судија на такмичњу у шаху био је Мирослав Станковић савезни шаховски судија из Смедерева који је доста успешно привео крају овај традиционални турнир. Што се тиче екипног првенства Србије прво место припало је Смедереву са 15 поена, друго Тителу 12 и Зрењанинци су освојили 9 поена. Што се тиче екипног међународног такмичења прво место освојио је Савез БиХ са 12 поена, Смедерево 9 и Словенија 4 поена.

Најуспешнији такмичар био је Халид Бајрамовић из екипе Савеза БиХ. Најуспешнијим екипама и појединцима пехаре, медаље и дипломе уручила је Весна Кнежевић председница Скупштине општине Тител, а пожелела је да се наo истом месту виде поново. Покровитељ овог дводневног такмичења била је Општина Тител.

 Ж. Марковић

Objavljeno: 10. 08. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Ž. Marković