Набавка бесплатних уџбеника до половине августа

Поступак јавне набавке бесплатних уџбеника биће спроведен око 15. августа…

Фото: knjizara.zavod.co.rs

БЕОГРАД: Поступак јавне набавке бесплатних уџбеника биће спроведен око 15. августа, кажу у Министарству просвете и додају да ће уџбеници стићи на време, а ђаци спремни ући у нову школску годину.

Славица Јашић из Сектора за предшколско и основно образовање каже да набавка тече устаљеном динамиком, да је прошле године бесплатне уџбенике добило око 84.000 ђака и да очекују сличан број и ове године.

Право да о трошку државе добију комплете имају ученици из социјално угрожених породица, односно породице који су примаоци социјалне помоћи, ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање остварују по индивидуално образовном плану и имају потребу за прилагодавањем – Брајево писмо, увећан фонт), као и породице са троје и више деце, али је неопходно да деца буду у систему школовања у Србији.

Пројекат набавке бесплатних уџбеника реализује се дужи низ година и сам процес отварања јавне набавке оцекујемо око 15. августа. До овог момента прикупили смо податке од школа о потребама за стандардне уџбенике, али и за прилагођене уџбенике, каже Јашић.

Ученици млађих разреда основне школе добиће уџбеничке комплете за математику, српски или матерњи језик, свет око нас и страни језик.

У старијим разредима предвиђени су уџбенички комплети за математику, српски или матерњи, први страни језик, географију, историју, хемију, физику и биологију.

Objavljeno: 06. 08. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Izvor: Tanjug