Veliki uspeh košarkaša Srbije u kolicima na EP u Sofiji

Reprezentacija Srbije u košarci u kolicima napravila je istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u Sofiji i plasirala se u B diviziju.

Srpski tim napravio je najveći rezultat ovog sporta u Srbiji mestom u višem rangu i u finalu, gde će mu rival biti Grčka.

Prethodno, Srbija je u grupi savladala Irsku sa 53:30 i izgubila od Grčke sa 61:53, ali sa prve pozicije prošla u polufinale, gde je bila bolja od Češke sa 65:58.

Posle velikog slavlja Srbije zbog velikog uspeha ostvarenim trijumfom u sali „Triadica“ u Sofiji, igrači su poručili da „ovde neće stati“.

Jedan od najboljih u polufinalnom meču, Miljan Grujić, igrač Singidunuma iz Beograda, rekao je da fantastičan osećaj donosi činjenica da su ostvarili veliki uspeh, u koji su verovali i kome su se nadali.

„Selektor Slobodan Banjac nam je usadio samopouzdanje i veru da imamo kvalitet da dođemo do samog kraja samo ako budemo tim. Mislim da smo upravo to i bili“, rekao je Grujić.

Goran Vezmar iz ekipe Dunava iz Apatina istakao je da su igrači disali kao jedan i znali koje uloge imaju na terenu.

„Teško je objasniti nekome ko nije gledao košarku u kolicima kakve su uloge svakog od nas. Mislim da smo od početka do kraja polufinala igrali jedni za druge. Poeni su proizvod timskog, a ne individualnog rada. Presrećan sam što sam deo ovog tima i što sam dao svoj doprinos velikom uspehu koji za nas još nije završen“, kazao je Vezmar.

Dragan Sikima, igrač Vrbasa iz Banjaluke i jedan od najstarijih reprezentativaca, dodao je da je znao zašto se nalazi na spisku selektora Banjca, iako nije igrao u prve dve utakmice.

„Upravo za taj deo posla koji nije ni malo lep i lak kao što je košgeterski, dobio sam pohvale i od selektora i od saigrača. Znao sam da moje iskustvo može da donese kvalitet i jako sam uzbuđen pred finale“, rekao je Sikima.

Reprezentativce Srbije u Sofiji sa tribina je pratio i predsednik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović.

Objavljeno: 03. 08. 2019.

Izvor: rts.rs

Izvor: TANJUG

O tome i na:

KOŠARKA U KOLICIMA Srbija napravila već ISTORIJSKI USPEH na Evropskom prvenstvu za zlato protiv Grčke! – www.sport.blic.rs

„ORLOVI“ UZ „ORLOVE“ Saletovi momci zagrmeli zbog kolega u kolicima /VIDEO/ – www.sport.blic.rs

KOŠARKAŠI U KOLICIMA U B DIVIZIJI: Veliki uspeh Srbije! Podrška stigla i sa Kopaonika od Saleta i Orlova (VIDEO) – www.kurir.rs

Greece crowned European Champions in Wheelchair Basketball -greekcitytimes.com