Deca sa smetnjama u razvoju na kampu „Deki 5“

Druga sezona fudbalskog kampa „Deki 5“, nekadašnjeg našeg fudbalskog asa Dejana Stankovića, koja se od 21. jula do 24. avgusta održava na Zlatiboru i Kopaoniku ima i humanitarni karakter…

Druga sezona fudbalskog kampa „Deki 5“, nekadašnjeg našeg fudbalskog asa Dejana Stankovića, koja se od 21. jula do 24. avgusta održava na Zlatiboru i Kopaoniku ima i humanitarni karakter, pošto su učestvovala deca i mladi sa smetnjama u razvoju, članovi kluba malog fudbala Mungos.

-Od 2009. godine u okviru našeg kluba funkcioniše sekcija za osobe sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Na Kopaoniku učestvovale su osobe sa Daunovim sindromom, deca sa autizmom, oboleli od dečije cerebralne paralize, osobe sa intelektualnim teškoćama i deca bez roditeljskog staranja. Svi oni su predhodnih sedam dana zaista uživali, njihovoj sreći nije bilo kraja, bili su oduševljeni, izjavio je prvi čovek kluba Aca Kovačević, nekadašnji selektor futsal selekcije Srbije.

Kako je naveo, najbolje od svega je što su ih sva ostala deca na kampu sjajno prihvatila, družili su se i zajedno se radovali.

Objavljeno: 29. 07. 2019.

Izvor: POLITIKA – Sport

O tome i na:

Humanost Dejana Stankovića na delu – www.mozzartsport.com

BRAVO majstore: Kamp „Deki5“ za bolesnu decu! – www.mondo.rs