Beograd dobija Servis podrške osobama sa invaliditetom

Beograd dobija Servis podrške osobama sa invaliditetom

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb

Gradovi Beograd i Novi Sad i tri beogradske opštine – Vračar, Zvezdara i Savski venac osnovaće zajedničku službu Servis podrške u mobilnosti i komunikaciji, čime će biti unapređeno pružanje usluga osobama sa invaliditetom.

– Cilj je da se poveća dostupnost usluga i pristup informacijama pružanjem besplatnih usluga tumača za znakovni jezik, primenom SOS i info aplikacija za slepe i gluve osobe, kao i štampanjem materijala na Brajevom pismu i besplatnim iznajmljivanjem pokretnih rampi – rekla je načelnica Gradske uprave Grada Beograda Sandra Pantelić.

Grad Beograd potpisao je ugovor sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave o dodeli sredstava iz fonda međuopštinske saradnje, koji se finansira iz projekta „Podrška sprovođenju akcionog plana strategije reforme javne uprave”.

Beograd je vodeći partner, a za potrebe realizacije projekta dodeljena su sredstva od oko 27.000 švajcarskih franaka koja su obezbeđena iz donacije Vlade Švajcarske.

– Ovo je još jedan u nizu projekata kojima Grad Beograd nastoji da poboljša položaj osoba sa invaliditetom i u tom smislu želi da bude njihov servis i partner – dodala je Sandra Pantelić.

Objavljeno: 30. 07. 2019.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beoinfo

O tome i na:

Подршка особама са инвалидитетом у Београду и Новом Саду – www.dnevnik.rs