U Promendi postavljene kutije za prikupljanje pomoći za stipendije darovitim srednjoškolcima iz socijalno ugroženih sredina

U šoping centru „Promenada“ danas su postavljene dve kutije za prikupljanje novčane pomoći za stipendije srednjoškolaca koji postižu izuzetan uspeh, a potiču iz socijalno ugroženih sredina.

Stipendije treći put za redom dodeljuje Fondacija „Ana i Vlade Divac“, a cilj postavljanja kutija je da se prikupi što više novca.

Prve godine je dodeljeno 39, a već pošle 100 stipendija u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara. Prednost priliko odlučivanja o stipendiji imaju učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti.

Čak 95% stipendista do sada je bilo nagrađivano na takmičenjima, poput Momira Stanišića koji je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, prvo mesto na republičkom takmičenju iz osnova elektrotehnike i prvo mesto na opštinskom takmičenju iz matematike.

Ponosni sam stipendista Fondacije Divac i veoma sam zahvalan na šansi koja mi je pružena. Stipendija me je podstakla da još više radim i učim, što pokazuju i moji rezultati„, rekao je Stanišić.

Svi stipendisti najmanje četiri sata mesečno volontiraju i tako doprinose pozitivnim promenama u zajednici u kojoj žive. Kako je navedeno, do sada su ukupno imali više od 7.000 volonterskih sati.

Mi već duže vreme pomažemo deci i mladima u Srbiji. Jedan od načina su i kutije za donacije u kojima posetioci Promenade mogu ostaviti kusur i tako pomoći nekome. Zato pozivamo sve Novosađane kao i lokalne kompanije da se uključe u akciju i pomognu da sakupimo što više sredstava za učenike kako bi im olakšali svakodnevni život„, rekao je Uroš Delić iz Fondacije Divac.

Ovogodišnju akciju prikupljanja novca za stipendije Fondacija je organizovala u saradnji sa „Promenadom“.

Ova akcija predstavlja podršku ne samo mladim ljudima, već doprinosi razvoju zajednice u celini. Pozivamo sve koje su u mogućnosti da je podrže i povedu odabrane stipendiste u bolju budućnost„, kazala je marketing menadžerka „Promenade“ Darja Kustudija.

Treći po redu konkurs za stipendije Fondacije „Divac“ otvoren je do 23. avgusta, a o detaljima konkursa zainteresovani se mogu informisati na sajtu fondacije.

Autor: 021.rs

Objavljeno: 30. 07. 2019.

Izvor: www.021.rs