ŠAHISTI ČUVAJU USPOMENU NA SAIGRAČE

Klub šahista sa invaliditetom i stanara Doma za invalidna lica u Zemunu na Bežanijskoj kosi, Šahovski klub „Pogledi“, ostao je ove godine bez dvojce svojih najboljih članova.

Klub šahista sa invaliditetom i stanara Doma za invalidna lica u Zemunu na Bežanijskoj kosi, Šahovski klub „Pogledi“, ostao je ove godine bez dvojce svojih najboljih članova. Zauvek su ih napustili Slobodan Boban Karadarević i Miroslav Miša Nešovanović, prvotimci koji su u Klubu bili više od decenije i dali značajan doprinos njegovom radu.

U znak sećanja na svoje saradnike i prijateljije Šahovski klub „Pogledi“ organizuje memorijalni turnir koji će biti održan 26. jula u prostorijama Doma za odrasla invalidna lica, gde je inače njegovo sedište, sa početkom od 10 sati.

Turnir će okupiti oko 40 učesnika, članova Kluba, stanara Doma i njihovih prijatelja koji će i ovom prilikom obnoviti sećanje na svoje drugove i saigrače i nadmetati se za pehar i medalje sa njihovim imenima a cilj je organizatora da ovaj memorijal bude ustanovljen kao tradicionalan i da se održava svake godine.

G. R.

Objavljeno: 25. 07. 2019.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: G. R.

O tome i na:

ŠAHOVSKI MEMORIJAL POSVEĆEN BOBANU I MIŠI – www.sportskisavezbeograda. org.rs

MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR – www.savremenisport.com

MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR – www.balkanmagazin.net