Отворена изложба „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању изложбе „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“…

Град Нови Сад

Помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић присуствовао је отварању изложбе „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“ на којој су изложене фотографије са текстом о животу особа са инвалидитетом које су учествовале у пројекту.

– Град Нови Сад континуирано ради на унапређивању мера социјалне политике усмерених на помоћ и подршку особама са инвалидитетом. Град ће наставити да подржава све оне који су на различите начине укључени у активности за помоћ онима којима је то најпотребније, а циљ нам је да обезбедимо што равноправније услове за живот свих грађана. Сматрамо да особе са инвалидитетом можемо да укључимо у друштво указивањем на примере животних прича личности које су упркос озбиљним потешкоћама пронашле радост и снагу да истрају у својим идејама и наумима – рекао је Александар Петровић.

Пројекат „Особе са инвалидитетом које су мењале свет“ реализује компанија „Color Media Communications“ у сарадњи са Министарством за рад запошљавање борачка и социјална питања, Канцеларијом за људска и мањинска права Владе Републике Србије, Апатинском пиваром и амбасадама страних држава у Београду.

Током 2019. године изложба ће гостовати у шест градова широм Србије, а посетиоци ће бити у прилици да се информишу о животним причама ових особа. Овим поводом организована је и серија трибина посвећена особама са инвалидитетом које су уврштене у пројекат како би се представила приче о славним особама са инвалидитетом из целог света међу којима су Ник Вујичић, Стивен Хокинг, Фрида Кало, Реј Чарлс и многи други.

Изложби су присуствовали директорка Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије Сузана Пауновић и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић који је и отворио изложбу.

Objavljeno: 05. 07. 2019.

Izvor: www. dnevnik.rs

O tome i na:

Otvorena izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ – www.rtv.rs