Slepa žena u savremenom društvu

Dvodnevni skup pod nazivom „Slepa žena u savremenom društvu“ održava se 8. i 9. jula u Vrnjačkoj Banji – Hotel „Breza“.

Dvodnevni skup pod nazivom „Slepa žena u savremenom društvu“ održava se 8. i 9. jula u Vrnjačkoj Banji  –  Hotel „Breza“. Cilj ove manifestacije je kontinuirana i pravovremena informisanost kroz interaktivnu razmenu znanja i iskustava radi unapređenja ličnog i društvenog statusa slepih i slabovidih žena iz cele Srbije.

Organizator dvodnevnog skupa je Savez slepih Srbije uz podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a učesnice su predstavnice lokalnih organizacija Saveza slepih Srbije.

U okviru programa 8. jula, koji počinje od 9,30, sekretar Saveza slepih Srbije predstaviće Izveštaj Evropskog saveza slepih o rodnoj ravnopravnosti, dok će u drugom delu prepodnevne sesije psiholog i urednica glasila Saveza slepih Srbije na Brajevom pismu „Žena i dom“ Marija Milanović iz Niša održati interaktivnu psihološku radionicu.

U poslepodnevnom delu programa defektolog i life-coach Gordana Maksimović iz Kraljeva govoriće o kontoli stresa i prihvatanju različitih životnih situacija, nakon čega će se učesnicama predstaviti autorka romana „Oči“ Jelena Ćuslović iz Čačka i tom prilikom učesnicama skupa biće poklonjena audio-izdanja pomenutog romana. Zahvaljujući donaciji „Golden Rose” predstavnicama organizacija slepih biće uručeni poklon paketi sa proizvodima ove kompanije. U utorak 9. jula Savez će potpisati memorandum o saradnji sa Udruženjem „Ženski centar Milica“ iz Vrnjačke Banje, a ujedno će biti sprovedena radionica zaštite zdravlja žena.

Savez slepih Srbije

Izvor:

SAVEZ SLEPIH SRBIJE

B e o g r a d – Knez Mihailova 42/II

Tel. 011 3286 706; 3286 550  

Faks: 011 3286 722

E-mail: info@savezslepih.org.rs

www.savezslepih.org.rs

Izvor: Sevez slepih Srbije (info@savezslepih.org.rs)