ДИНИЋ, ХАЏОВИЋ И ЛАЗИЋ ЗАДОВОЉИЛИ СЕЛЕКТОРА БАЊЦА

Играч и тренери са југа Србије задовољили на припремама најјаче српске селекције у кошарци у колицима

Александар Динић

Први део припрема кошаркашке репрезентације Србије је успешно завршен прошле седмице у Београду. Слободан Бањац, селектор репрезентације Србије, имао је на располагању 16 играча, а један од њих је био играч ККК „Наис“, Александар Динић. У стручном штабу су били главни тренер ККК „Наис“, Миљан Хаџовић, као и Ања Лазић, студент генерације Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу.

„Александар Динић је диван човек и велики радник. Напредовао је током припрема. Код њега смо се фокусирали на дотеривање технике вожње колица и извођења шута. Има велики простор за напредак и ако буде радио као до сада, биће јако добар играч.“ – речи су селектора о Александру Динићу.

Посебан осврт је дат представницима струке који долазе са југа Србије. Новина на овим припремама је чињеница да су тренере радили на опоравку играча и превенцији повреда.

„Учешће Миљана Хаџовића и Ање Лазић, поред Младена Пајевића су учинили да ове припреме организационо буду јако близу припремама најјачих европских селекција. Захваљујући њима, играчи су били бржи опоравак, није било повреда, а могла је да се врши сензитивнија хомогенизација група. Рачунам на њих и за наредне припреме.“ – више него задовно вршио осврт селектор Бањац.  

Присуство Александра Динића на минулим припремама је прво неког кошаркаша у колицима са простора Јужне Србије.

„Када сам пред први тренинг на припремама обукао дрес репрезентације, мислио сам да сањам. Осећај који до тада нисам доживео. По повратку са припрема трудићу се да још јаче да тренирам како би најдражи дрес поново обукао. Предстоји ми напоран рад.“ – сумирао је своје утиске Александар Динић, нагласивши да је од старијих и искуснијих репрезентативаца примљен најбоље могуће и да су као једна велика породица.

Селектор Слободан Бањац, Миљан Хаџовић, Александар Динић и Ања Лазић

Izvor:

Prof. Marko Aleksandrović, Ph.D.
Faculty of Sport and Physical Education
Čarnojevićeva 10A, 18000 Niš
Serbia
www.fsfv.ni.ac.rs

др Марко Александровић, ред. проф.
Факултет спорта и физичког васпитања
Чарнојевићева 10А, 18000 Ниш
Република Србија
www.fsfv.ni.ac.rs

Izvor: Marko Aleksandrović (marko.aleksandrovic@gmail.com)