Hrvati pomažu Srbima

SEMINAR BOĆARA U NOVOM SADU

RTV

Sportsko boćarsko udruženje osoba sa invaliditetom „Uspon“ iz Novog Sada bio je domaćin dvodnevnog seminara na kojem je promovisan ovaj paraolimpijski sport za sportiste sa najtežim invaliditetom a koji je organizovan u susret formiranju Srpskog nacionalnog paraboćarskog saveza.

Svesrdnu pomoć organizaciji saveza našim klubovima pružili su sportski priijatelji ujedno i rukovodeći ljudi Hrvatskog saveza, koji postoji već 18 godina.

Tročlanu delegaciju Hrvatskog paraboćarskog saveza predvodio je predsednik Damir Juren a sa njim su u debati učestvovali izvršna sekretarka Nikolina Jurković i hrvatski internacionalni sudija Mario Grigorić.

-Prijateljima iz Srbije smo prezentovali naša iskustva vezana za koncepciju organizacije saveza i klubova kao i organizaciju takmičenja. Upoznali smo ih i sa pravilima takmičenja u ovom sportu – rekao je Damir Juren, predsednik Boćarskog saveza Hrvatske za sportiste sa invaliditetom.

Dogovoreno je da predstavnici Boćarskog saveza Srbije za sportiste sa invaliditetom ove godine dođu na jedno od takmičenja u Hrvatskoj i da na licu mesta vide kako to organizuju Hrvati.

Za formiranje našeg nacionalnog boćarskog saveza velike zasluge ima Futožanin Dane Omčikus,koji je uložio mnogo truda u sakupljanju papirologije za osnivanje saveza i organizaciju dvodnevne promocije ovog sporta u amfiteatru Sportskog i poslovnog centra Vojvodina.

-Očekujemo ovih dana i formiranje našeg saveza. Veliku zahvalnost za organizaciju seminara dugujem Sekretarijatu za sport i omladinu grada Novog Sada, kao i našim sportskim prijateljima iz Hrvatske. S njima smo dogovorili saradnju na više nivoa i zaista su nam velika podrška u formiranju saveza – rekao je Dane Omčikus, osnivač i predsednik
Sportskog boćarskog udruženja „Uspon“ iz Novog Sada.

BoćarskIi savez Srbije za sportiste sa invaliditetom formiraće klubovi iz Novog Sada, Kragujevca i Plane.

Lj. Z.

Objavljeno: 20. 06. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: Lj. Z.

O tome i na:

Hrvati pomažu Srbima u organizaciji Boćarskog saveza – www.rtv.rs