Besplatni programi u oblasti sporta za vreme letnjeg raspusta

Sekretarijat za sport i omladinu i u školskoj 2018/2019. godini nastavlja sa realizacijom besplatnih programa za vreme letnjeg školskog raspusta, koji će se realizovati od 17. juna do 31. avgusta za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Beograda.

Sekretarijat za sport i omladinu i u školskoj 2018/2019. godini nastavlja sa realizacijom besplatnih programa za vreme letnjeg školskog raspusta, koji će se realizovati od 17. juna do 31. avgusta za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja grada Beograda.

Kako je saopštio Sekretarijat za sport i omaldinu, svi zainteresovani beogradski učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će u letnjim danima svoje slobodno vreme da provedu u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali te veštine da uživaju u ovom sportu. Takođe, zainteresovani učenici moći će da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života, kao i da deca aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine.

Školarcima se predlaže da se prijave na: letnje kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, fudbala, odbojke na pesku, stonog tenisa,  džuda,  tekvonda,  aikida,  ritmičke gimnastike, fitnesa i na ostale raznovrsne sportsko-rekreativne i kreativne programe koje organizuju sledeći centri: Gradski centar za fizičku kulturu, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportsko-rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Ustanova Sportski centar „Voždovac”, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad”, Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti  sporta i rekreacije „Surčin”, JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija”, Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”, Turističko-sportska organizacija „Čukarica”, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Voždovački centar „Šumice”.

Školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja) organizuju sledeći sportski klubovi: Plivački klub „Barakuda”, Plivački klub „Crvena zvezda”, Plivački klub „Ušće”, Plivački klub „Beogradski plivački klub”, Klub za vodene sportove „Mornar”, Plivački klub L.A. Kolubara Lazarevac, Plivački klub „Termoelektrana Kolubara” Veliki Crljeni, Plivački klub „Taurunum”, Vaterpolo klub Beograd, Plivački vaterpolo klub „Novi Beograd”, Plivački vaterpolo klub „Zemun”, Vaterpolo klub za dame „TAŠ 2000”, Sportsko udruženje „Tonus sport”, Plivački  klub  „Vračar”, Vaterpolo klub „Stari grad”, Plivački klub „Aligator”, Plivački klub „11. april”, Plivački klub NUN, Klub korektivnog plivanja, vaterpola i rekreacije „Vračar”, Ženski vaterpolo klub „Crvena zvezda”, kao i sportski centri Javno preduzeće Sportski centar „Novi Beograd”, Akcionarsko društvo Kulturno-sportski centar „Pinki – Zemun”, Sportski centar „Tašmajdan” d.o.o. Beograd, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Gradski centar za fizičku kulturu, Javno preduzeće Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportsko- rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, kao i Sportski savez Beograda.

Rekreativno plivanje organizuju sledeći sportski centri: „Pinki – Zemun”, „Tašmajdan”, „Vračar”, Gradski centar za fizičku kulturu, „Olimp – Zvezdara” i „Ljubomir Ivanović Gedža”. Takođe, za decu sa različitim oblicima invaliditeta, Plivački klub za osobe sa invaliditetom „SvimBo” organizuje obuku plivanja za decu na bazenu OŠ „Laza Kostić”, a Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportski kamp, kao i rekreativno plivanje u više sportskih objekata (JP za uređenje, korišćenje i održavanje „Ada Ciganlija”, Sportski centar „Novi Beograd”, Sportski centar „Banjica”, Sportski centar „Olimp”, Zavod za sport i medicinu sporta RS…). Udruženje za sport učenika sa posebnim potrebama – SPORTHUS organizuje program „Osnove sportova za učenike sa smetnjama u razvoju” na sledećim lokacijama: fiskulturna sala i spoljašnji tereni OŠ „Miloje Pavlović”, Ulica Milosava Vlajića 1, Banovo brdo, i u Srednjoj  zanatskoj školi, Ulica Vukasovićeva 21a, a na Hipodromu Konjičko udruženje „Potkovica” realizovaće kamp pod nazivom „Budi vitez”.

Sekretarijat za sport i omladinu će od 3. do 14. juna deliti vaučere sa kojim se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja (obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja). Podela vaučera će se obavljati u prostorijama Sekretarijata za sport i omladinu, Ulica kraljice Marije br. 1 (11. sprat), svakog radnog dana od 10 do 15 časova.

Detaljne informacije o programima, organizatoru, mestu, terminima mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda: www.beograd.rs.

Pored ovih sportsko-rekreativnih programa, „Tašmajdan”, „Košutnjak”, „Olimp”, „Novi Beograd”, „Ljubomir Ivanović Gedža” i Sportsko-kulturni centar „Obrenovac” obezbediće jedan dan u nedelji (sreda) učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta. Bazeni počinju sa ovim programom od 19. juna i traju do 31. avgusta, osim bazena na „Tašmajdanu”, koji počinje sa navedenim programom od 26. juna.

Sportski centri mogu odrediti i dodatne dane besplatnog korišćenja bazena, pored obavezne srede, ukoliko vremenske prilike ne omogućavaju realizaciju besplatnog korišćenja bazena sredom. Besplatan ulaz na bazen učenik ostvaruje na osnovu uvida u đačku ispravu – knjižicu.

Sekretarijat za sport i omladinu je obezbedio sredstva za pripremu bazena za rad, kao i za obezbeđivanje zdravstvene zaštite.

Objavljeno: 29. 05. 2019.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beoinfo

O tome i na:

Letnji raspust 2019: Besplatni programi u oblasti sporta – www.danubeogradu.rs