Фестивалски концерт „Срца у хармонији” у Карловцима

Концерт у оквиру Међународног инклузивног фестивала „Срца у хармонији – Hearts in Harmony 2019” биће одржан у суботу од 15 сати у Сремским Карловцима на Тргу Бранка Радичевића, испред Богословије.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Концерт у оквиру Међународног инклузивног фестивала „Срца у хармонији – Hearts in Harmony 2019” биће одржан у суботу од 15 сати у Сремским Карловцима на Тргу Бранка Радичевића, испред Богословије. Реч је о заједничком концерту инклузивног хора „Исон” и хорова редовних школа, те младих из Дома „Ветерник” и установе „Дом Јабука” из Јабуке.

Концерт ће бити још једна у низу прилика да карловачко становништво на делу види постигнућа особа с инвалидитетом у области  културе, будући да су од Ускрса крајем априла, у центру места била организована два програма која су имала за циљ управо представљање њиховог ставалаштва. 

У организацији концерта, који се одржава под покровитељством   Градске управе за културу Новог Сада и карловачке општине, учествују и Ликовно удружење „Карловачка цртачка школа” и удружење „Љубав, вера, нада” из Новог Сада. Та два удружења носиоци су пројекта „Бијенале младих”, и под слоганом „Придружи се” организују низ програма да би повећали видљивост особа с инвалидитетом, повезали их са здравим људима и укључили у све аспекте живота. 

– С том фестивалском активношћу обилазимо мање средине да бисмо пробудили тамошње становништво, показали достигнућа деце с инвалидитетом и скренули пажњу на њих – каже Маја Дуновић из Удружења „Љубав, вера, нада”. – Кроз тај пројекат желимо да укључимо маргинализоване групе људи, као што су Роми, деца и млади са сметњама у развоју и оне који то нису у заједничке различите активности, попут манифестација на отвореном, музичких, креативних, ликовних и многих других радионица.

Пре концерта у центру, у Основној школи „23. октобар” биће одржане инклузивне музичке радионице за задраву децу и ону са сметњама у развоју, на којима ће они увежбати репертоар који ће извести на бини.

Зорица Милосављевић

Objavljeno: 07. 06. 2019.0

Izvor: www.dnevnik.rs0

Autor: Zorica Milosavljević