Донације НИС-а за домове здравља у средњем Банату

Компанија НИС ће у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно 2019“ подржати 20 здравствених установа широм Србије.

Фото: Dnevnik.rs

ЗРЕЊАНИН: Компанија НИС ће у оквиру друштвено одговорног програма „Заједници заједно 2019“ подржати 20 здравствених установа широм Србије. Тако ће уложити готово милион евра у институције у којима се лече најмлађи.

Здравствене установе које ће НИС подржати налазе се, између осталог, и у Зрењанину, Новом Бечеју и Житишту, а изабране су на конкурсу. О избору пројеката одлучивала је комисија састављена од представника Министарства здравља Србије, локалних заједница и компаније НИС.

На овај начин НИС ће помоћи реконструкцију и адаптацију дечјих диспанзера, набавку савремене медицинске опреме и апарата, као и санитетских возила за низ здравствених установа у партнерским општинама и градовима.

Дом здравља „Др Бошко Вребалов“ у Зрењанину добиће 12,5 милиона динара за набавку савремене стоматолошке столице и додатне опреме, транспортног санитетског возила и амбулантног санитeтског возила. Новац ће бити утрошен и у набавку два возила за потребе патронажне службе и лабораторијског фрижидера за складиштење вакцина.

Домовима здравља у Новом Бечеју и Житишту намењено је по четири милиона динара. У новобечејској установи ће средства утрошити на грађевинске радове кроз инвестиционо одржавање здравствене станице у Куману. Ради се о изградњи прилазне рампе за особе са инвалидитетом, замени постојећих санитарија и подних облога, молерско – фарбарским радовима на уређењу унутрашњих зидова, електричарским радовима и замени постојеће столарије новом.

Дом здравља Житиште ће четири милиона динара искористити за набавку савременог ултразвучног апарата. Овај апарат биће купљен у циљу подизања квалитета здравствене услуге и превентивног деловања.

Ж. Б.

Objavljeno: 03. 06. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Ž. B.