Srbija se priprema za Evropsko prvenstvo košarke u kolicima

Predstavnici KKK „Nais“ na žrebu za Evropsko prvenstvo C divizije u Sofiji.
Voljom žreba, Srbija je svrstana u grupu B sa Irskom i Grčkom.

Nišlije Miljan Hadžović i trener Aleksandar Dinić iz KKK „Nais“ iz Niša u Sofiji, gde je održano žrebanje za Evropsko prvenstvo košarkaša u kolicima.

Voljom žreba, Srbija je svrstana u grupu B sa Irskom i Grčkom.

U Sofiji je u organizaciji Međunarodne federacije košarke u kolicima (WBF) održan žreb za Evropsko prvenstvo C divizije koji će biti od 29. jula do 3. avgusta ove godine. Delegaciju Saveza košarkaša u kolicima Srbije je predvodio predsednik te organizacije, Vladimir Kuzmanović, a delegacija je brojala još dva člana, oba iz Niša, Miljana Hadžovića, trenera i Aleksandra Dinića, igrača KKK „Nais“.

Voljom žreba, Srbija je svrstana u grupu B sa Irskom i Grčkom, dok su u grupi A Češka, Portugal, Mađarska i Bugarska. Tri prvoplasirane ekipe imaju prohodnost u viši rang, pa će već sledeće godine igrati Evropsko prvenstvo B divizije.

„Zadovoljan sam žrebom, grupa je ujednačena, pa ne sme biti opuštanja.Sa završetkom prošlog Evropskog prvenstva C divizije održanog u Brnu 2017. počeli smo sa pripremama za ovo prvenstvo“, bile su prve reči Vladimira Kuzmanovića nakon izlačenja.

On je objasnio da je Savez košarkaša u kolicima Srbije mesto za sve klubove, trenere i igrače, pa je logičan potez da članovi delegacije saveza budu iz Niša.

„Niš je veliki potencijal srpskoj košarci u kolicima. Imaju redovne treninge, solidne uslove za trening, perspektivan stručni kadar, (za sada) dovoljan broj kolica i kolosalnu podršku Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Ubrzo se očekuje se da predstavnici iz Niša budu u organima uprave, ali i u akcijama reprezentacije u stručnom i igračkom kadru“, kazao predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

V. P.

Objavljeno: 12. 04. 2019.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Srez

Autor: V. P.

O tome i na: