POMOĆ U KUĆI UZ PODRŠKU DRŽAVE: Opština Mali Zvornik nastavlja projekat pomoći starima i osobama sa invaliditetom

Zahvaljujući podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće nastavljeno pružanje usluga socijalne zaštite ‘’Pomoć u kući“ za starija lica i osobe sa invaliditetom u opštini Mali Zvornik.

Foto: Kurir/T.Ilić

MALI ZVORNIK – Zahvaljujući podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja biće nastavljeno pružanje usluga socijalne zaštite ‘’Pomoć u kući“ za starija lica i osobe sa invaliditetom u opštini Mali Zvornik. Opština će nastavak projekta finansirati naredna četiri meseca pošto je od resornog ministarstva u tu svrhu dobila 1,4 milion dinara.

Prema rečima predsednika opštine Zorana Jevtića od početka godine lokalna samouprava finansira ovu uslugu sopstvenim sredstvima, izdvajajući za nju iz opštinskog budžeta 1,1 milion dinara, a sada će uz finansijsku podršku države to nastaviti do septembra. ’’Pomoć u kući“ realizuje se preko nevladine organizacije ‘’Karitas’’ iz Šapca, a kojim osobama su te usluge najpotrebnije procenjuje malozvornički Centar za socijalni rad. Tridesetak starijih građana i osoba sa invaliditetom sa područja malozvorničke opštine dobija neki oblik pomoći u domaćinstvu u sklopu programa ‘’Pomoć u kući’’.

Neke od usluga koje mogu koristiti su nabavka namirnica, priprema lakih obroka, pomoć pri uzimanju hrane, održavanje higijene odeće, posteljine, stana, nabavka lekova, odvođenje lekaru, sređivanje stambenih prostorija, pozivanje majstora za kućne popravke i slično.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Objavljeno: 11. 04. 2019.

Izvor: www.kurir.rs

Autor: T. Ilić