Ivana Španović druži se sa decom

„Odluči se za sport“

Manifestacija pod nazivom „Odluči se za sport“ biće održana sutra od 9,30 časova u Atletskoj dvorani na Banjici.

Planirano je da se okupi 150 mališana uzrasta između šest i deset godina, a sa njima će se družiti najbolja srpska sportiskinja 21. veka, Ivana Španović. Aktuelna prvakinja Evrope i sveta u skoku udalj u dvorani i bronzana s Olimpijskih igara u Riju, otvoriće sportske igre tako što će mališanima ispričati zbog čega je dobro baviti se sportom i koliko je fizička aktivnost važna za njihov razvoj.

Pored Ivane, prisutnima će se oratiti Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije, Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije „Novak Đoković“ i Jelena Radivojević, stručna saradnica u Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda.

Posle zvaničnog dela, deca će sa trenerima i vršnjacima iz atletskih klubova: Crvena zvezda, Partizan i Voždovac, vežbati sportsku motoriku korisnu za pravilan rast i razvoj.

Sve se održava u susret obeležavanju Međunarodnog dana sporta, a oganizator je Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Atletskim savezom Srbije i Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda. D. V.

Objavljeno: 04. 04. 2019.0

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: D. V.