„SADA KONAČNO MOGU DA POLETIM!“ Rekao je to pre dve godine Slavko, Subotičanin ROĐEN BEZ RUKU, a sada mu se SAN OSTVARIO

Slavko Adamov (35), uspešni parasportista bez ruku iz Subotice, specijalnim tricklom odvozio je stazu dugu 50 kilometara za tri sata i 15 minuta.

FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ / RAS SRBIJA

Slavko Adamov (35), uspešni parasportista bez ruku iz Subotice, specijalnim tricklom odvozio je stazu dugu 50 kilometara za tri sata i 15 minuta.

Mladi stanar Gerontološkog centra u Subotici, novi uspeh ostvario je na Međunarodnom prekograničnom ultramaratonu Apatin-Osijek.

– To je bilo divno iskustvo, posebno što sam vozio kroz dve države, Srbiju i Hrvatsku, i što na ovaj način promovišemo sport i pomirenje naroda u regionu – kaže Slavko Adamov.

Na Slavka, mladića koji je učestvovao do sada na maratonima u Subotici, Apatinu i Beogradu, u Gerontološkom centru su veoma ponosni.

– Slavko je rođen bez gornjih ekstremiteta, ali je veoma aktivan i odličan je sportista. Ponosni smo što je svestran i uspešan. Pre tri godine u Varšavi, zatim 2018. godine u Plovdivu, okitio se bronzanim medaljama u paratekvondu. Bavi se šahom i igra mali fudbal. Svoj invaliditet ne vidi kao nedostatak, već kao talenat – kaže dr Nenad Ivaniševi, direktor ovog centra.

Unikatni tricikl koji Slavko vozi uručen mu je 2017. godine zahvaljujući ultramaratonki Elviri Janoši koja je organizovala humnitarnu trku za njega, međutim, proizvođači su vozilo napravili besplatno, a sakupljeni novac doniran je deci sa posebnim potrebama.

Objavljeno: 22. 03. 2019.

Izvor: www.blic.rs

Autor: B. V.

O tome i na:

Slavko Adamov triciklom uspešno završio međunarodnu trku – www.subotica.com