Обележен Светски дан деце оболеле од рака

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака „НУРДОР“ традиционално организује хуманитарне скупове на трговима, главним улицама и шеталиштима у више од 30 градова широм Србије у оквиру којих се пуштају балони, у знак подршке оболелим малишанима.

Поводом обележавања тог Дана, „НУРДОР“ је и ове године наставио кампању „И ја се борим!“ која је имала за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце и позива на подршку великом пројекту од националног значаја – изградњи нове и одржавању постојећих Родитељских кућа.

И у Новом Саду одржана је таква манифестација којој је присуствовао и члан Градског већа за социјалну и дечју заштиту Тихомир Николић. 

-Помоћ коју „НУРДОР“ свакодневно пружа деци оболелој од рака и њиховим најближима је немерљива, али задатак свих нас је да у складу са својим могућностима изразимо солидарност и помогнемо кроз разне активности за унапређење услова лечења и бриге о деци оболелој од малигних болести. Зато позивам све људе добре воље, друштвено одговорне компаније да искажу своју одговорност, на најбољи могући начин и да делима сви покажемо колико смо спремни да помогнемо онима којима је то потребно- рекао је Тихомир Николић.

Током акције прикупљан је добротворни прилог за подршку пројекту Родитељска кућа, намењеном обезбеђивању смештаја за децу оболелу од малигних болести која из унутрашњости долазе у један од центара лечења.

Волонтери су пролазницима пружали информације о раду удружења које ове године обележава 15 година постојања. За то време удружење је пружило помоћ и подршку лечењу деце, за више од 1.500 породица.

Сви заинтерсовани који нису били у могућности да присуствују акцији на Тгу слободе могу да се прикључе кампањи „И ја се борим!“ донирајући средства путем СМС поруке на број 1150, а  износ за сваку поруку је 100 динара.

Objavljeno: 15. 02. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs