Međunarodni stonoteniski turnir za osobe sa invaliditetom u Kanjiži

Glavni trener „Tvrđave 021“ Ilija Đurašinović ističe da u februaru počinju bazične pripreme u Banji Kanjiži na kojima će osim naših igrača učestvovati i igrači iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

RTV (Nenad Jovićević)

Novi Sad – Pripreme za predstojeću sezonu stonoteniseri „Tvrđave 021“ počeli su odmah posle novogodišnjih praznika, a ove sezone cilj je Evropsko prvenstvo i plasiranje najbolje klupske stonoteniserke na Svetskoj rang-listi Ane Prvulović na Paraolimpijske igre. Pre toga će Siniša Bradašević, Mladen Ćirić i Ana Prvulović učestvovati i na svetskim kupovima. Glavni trener „Tvrđave 021“ Ilija Đurašinović ističe da u februaru počinju bazične pripreme u Banji Kanjiži na kojima će osim naših igrača učestvovati i igrači iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

„Te pripreme se organizuju zbog bodovnog Kupa u Linjanu u martu, gde smo prošle godine ekipno osvojili prvo mesto“, kaže Đurašinović.

On je istakao da samo Ana Prvulović ima šanse da se plasira na Paraolimpijske igre u Tokiju, te da će klub „Tvrđava 021“ pokušati da joj obezbedi uslove jer je obavezna da uz Evropsko prvenstvo učestvuje na još četiri turnira.

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Tvrđava 021“ je prvi naš klub koji je uspešno organizovao međunarodni turnir u Srbiji, tačnije u Kanjiži.

„Lane smo imali 9 zemalja učesnica, dok ove godine očekujemo oko 15, a iako nije reč o bodovnom turniru, veoma je važan za sticanje iskustva naših mladih igrača“, objašnjava Đurašinović i dodaje da će učestvovati 60 takmičara od kojih je 16 u stojećoj kategoriji, dok su ostali u kolicima.

„Tvrđava 021“ je najorganizovaniji Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom u Srbiji, a kuriozitet je da su u klubu treneri i sparing partneri osobe bez invaliditeta iz našeg najelitnijeg stonoteniskog takmičenja.

„Nastavićemo takav rad jer je klub prošle godine pregovarao sa trojicom trenera ­ igrača, koji će u narednom periodu raditi sa našim takmičarima, a veoma je važno što se u isti mah prevazilazi barijera između zdravih i igrača sa invaliditetom, koji su presrećni što će trenirati u tim uslovima“, zaključuje Đurašinović.

Stonoteniseri „Tvrđave 021“ treniraju na SPENS-u ali im je na raspolaganju i sala Mesne zajednice Telep.

Objavljeno: 28. 01. 2019.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Ljubenko Zvizdić