Naš paraolimpijac Siniša Vidić IZNENADA PREMINUO u 46. godini

Opelo preminulom Siniši Vidiću će se održati u petak u 14.45 časova, a sahrana je pola sata kasnije na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

 

Istaknuti član naše paraolimpijske reprezentacije u streljaštvu, Siniša Vidić, preminuo je iznenada u 46. godini, saopštio je danas (01. novembra) Paraolimpijski komitet Srbije.

Vidić se streljaštvom bavio od 1997. godine na domaćim takmičenjima. Kao takmičar je osvojio brojne medalje na prvenstvima sveta i Evrope u ekipnoj konkurenciji, na Svetskim kupovima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a bio je i suvlasnik svetskog rekorda od 2010. do kraja 2012. godine sa pogođenih apsolutnih 600 krugova u dosciplini R5.

U periodu od 2005. do 2015. godine je bio i jedan od najistaknutijih i najuspešnijih članova reprezentacije.

Nastupio je kao takmičar i na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. i u Londonu četiri godine kasnije, gde je u disciplini R4 osvojio ćetvrto mesto i bio naš najuspešniji strelac na tim Igrama.

Na domaćim takmičenjima bila je pobednik svih državnih prvenstava u disciplini vazdušna puška, klasa SH2 i stalni član ekipe u toj disciplini od 2005. do 2018.godine. U tom periodu je bio i jedan od najuspešnijih takmičara u Srbiji. Aktuelni je zvanični državni rekorder u disciplini R4 finale i serijskom MK puškom pojedinačno i serijskom vazdušnom puškom ekipno.

Jedan je od osnivača SKOSI „Pobednik“ iz Beograda i član Upravnog odbora kluba od osnivanja. Takođe, bio je i član Upravnog odbora Invalidskog streljačkog saveza Srbije.

U streljačkom sportu OSI u Srbiji je ostavio neizbrisiv trag svojim rezultatima i uspesima, kao i radu i doprinosu na popularizaciji, razvoju i napretku ovog sporta, omiljen na svim borilištima i u Srbiji i na međunarodnoj sceni.

Bio je oženjen i iza sebe ostavlja suprugu Jovanku i sina Aleksu.

Opelo preminulom Siniši Vidiću će se održati u petak u 14.45 časova, a sahrana je pola sata kasnije na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

 (Paraolimpijski komitet Srbije)

Objavljeno: 01. 11. 2018.

Izvor: www.blic.rs