Restart i društvene mreže na drugom danu 16. Uhvati film festivala

Film Restart, autora Dejana Petrovića i tribina „Kome trebaju influenseri sa invaliditetom? – prikaz invalidnosti na društvenim mrežama“, na programu su drugog dana 16. Uhvati film festivala, 25. septembra od 17h u Kulturnom centru Novog Sada.

Uhvati film festival

 

 

Film Restart, autora Dejana Petrovića i tribina Kome trebaju influenseri sa invaliditetom? – prikaz invalidnosti na društvenim mrežama, na programu su drugog dana 16. Uhvati film festivala, 25. septembra od 17h u Kulturnom centru Novog Sada.

 Restart govori o slikaru Darku Babiću, koji nakon desetogodišnje pasivnosti i samoizolacije, prihvata poziv galerije u svom gradu, da u njoj izlaže. Time započinje desetomesečni proces pripremanja izložbe, ali i neizvesni period borbe sa pasivnošću, navikama i sopstvenim ograničenjima.

Nakon filma, na programu je tribina Kome trebaju influenseri sa invaliditetom? – prikaz invalidnosti na društvenim mrežama. Na tribini ćemo diskutovati da li društvene mreže doprinose poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom, kako same osobe sa invaliditetom doživljaju svoje profile na društvenim mrežama, kao i da li je u regionu moguće imati osobu sa invaliditetom kao influensera. Gosti tribine biće: Milica Janković, blogerka, Siniša Tucić, pesnik i Tanja Josić, menadžerka društvenih mreža.

Uhvati film traje od 24-30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji KAO Parnas. Bogat umetnički program dešava se od 24-26.  septembra od 17h, dok nas filmski takmičarski program očekuje od 27-30.septembra od 17h. Na rasporedu našle su se i dve radionice: Fotografija za sve i Film za sve, koje su na programu 29. odnosno 30. septembra od 10h.

Ovogodišnje 16. izdanje Festivala održava se pod motom „Kultura je za sve“, a podržalo ga je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Kompletan i detaljan program festivala Uhvati film dostupan je na: http://sr.uhvatifilm.org/program .

Marijana Ramić

kordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

http://uhvatifilm.org/

Izvor:  Uhvati film festival, pr.uhvatifilm@gmail.com