Paraatletska reprezentacija donela 13 medalja iz Berlina

Paraatletska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh na upravo završenom Prvenstvu Evrope u Berlinu osvajanjem 13 medalja – od čega su tri zlatne, dve srebrne i osam bronzanih.

 

Paraatletska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh na upravo završenom Prvenstvu Evrope u Berlinu osvajanjem 13  medalja –  od čega su tri zlatne, dve srebrne i osam bronzanih. Nebojša Đurić je u disciplini disk postavio svetski rekord, a Željko Dimittrijević u disciplini čunj i Miloš Zarić u disciplini  koplje rekord  evropskih prvenstava. Još troje takmičara postavilo je nove lične rekorde. Na  osnovu ukupnog rezultata  Srbija je zauzela sedamnaesto mesto, dok je po broju osvojeniih  medalja trinaesta. Na šampionatu Evrope u paraatletici učestvovalo  je 596  takmičara iz 40 država. Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, navodi primer takmičara Nemanje Matiijaševića iz Lučana, studenta ETF, koji je sa 20 godina uzeo srebrnu medalju u skoku udalj. „Imamo i mladog takmičara iz Niša, koji je skakao  uvis, a ima apsolutnu amputaciju noge do kuka, kaže. I tek je dobio tu  protezu skakačku, sportsku, dve nedelje pred prvenstvo.. On je preskočio rekord da uzme medalju, ali je u povratku  skliznuo šakom i zakačio letvicu… Ali to je sport“, kaže Mićović.

Objavljeno: 30. 08. 2018.

Izvor: NOVI  MAGAZIN  –  Van rubrike

– Matijaševiću srebro, Dimitrijeviću bronza, Srbiji 13 medalja na EP – www.rtv.rs

– EMOTIVAN DOČEK ŠAMPIONA: Uz zlatnu trubu, vatromet, na Pori priređen doček za pamćenje (VIDEO) – www.uziceoglasnatabla.com