Devete „Igre bez granica na vodi” održane u SC „Olimp”

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, u četvrtak, 6. septembra je organizovao već tradicionalnu manifestaciju koja se održala na bazenima SC „Olimp-Zvezdara”.

FOTO: SOSIB / PROMO

 

 

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara, u četvrtak, 6. septembra je organizovao već tradicionalnu manifestaciju koja se održala na bazenima SC „Olimp-Zvezdara”.

Kako se navodi u saopštenju, na manifestaciji je učestvovalo oko 80 osoba sa invaliditetom, najbrojniji su bili iz Udruženja „Pobednik” i MNRO „Zvezdara”, a brojni su bili i iz Doma u Sremčici i korisnici Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju „Šekspirova”, „Borska”, „Kornelije Stanković”, kao i iz Društva za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara.. Po prvi put na „Igrama” su učestvovali i korisnici iz boravka iz Mladenovca, gde su od ovog leta počele kontinuirane besplatne sportske aktivnosti  za decu sa invaliditetom.

Devete „Igre bez granica na vodi” otvorio je Miloš Ignjatović, predsednik Gradske opštine Zvezdara koji je pozdravio učesnike i rekao da mu je zadovoljstvo što Opština može da pomogne realizaciju ovog događaja koji se realizuje na bazenima SC „Olimp-Zvezdara”. On je najavio da će Opština pomoći da desete „Igre bez granica na vodi”, koje će biti održane sledeće godine, budu još bolje nego dosadašnje i poželeo je učesnicima da na takmičenjima postignu dobre rezultate, ali i da ovo vreme iskoriste za druženje i sticanje novih prijatelja.

Događaju su prisustvovali i Novica Todosijević, predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu, Velimir Knežević, predsednik  Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, Dragan Janketić, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije i Miroslav Marinović, član Veća Gradske opštine Zvezdara sa saradnicima.

Učesnici su imali priliku da učestvuju u interesantnim sportskim aktivnostima koje su bile realizovane oko bazena, a igre su osmišljene na zanimnjiv i jednostavan način tako da su sve osobe sa invaliditetom bez obzira na vrstu invaliditeta mogle da učestvuju.

Lepo vreme je pogodovalo da sve što je dogovoreno bude i realizovano i da svi učesnici događaja još jednom ponesu lepe utiske sa „Olimpa”

Glavni pokrovitelji manifestacije su Sekretarijat za sport i omladinu i Gradska opština Zvezdara.

Objavljeno: 06. 09. 2018.

Izvor: www.danas.rs

O tome i na:

– Devete „Igre bez granica na vodi” održane u SC „Olimp” – www.studiob.rs