U Novom Sadu održano tradicionalno takmičenje sportista sa invaliditetom

Da sport ne priznaje granice mogućnosti, potvrđuju i tradicionalne „Sportske igre osoba sa paraplegijom i kvadriplegijom“…

 

 

Novi Sad – Da sport ne priznaje granice mogućnosti, potvrđuju i tradicionalne „Sportske igre osoba sa paraplegijom i kvadriplegijom“, koje su u ponedeljak i utorak održane na stadionu FK „Indeks“ u Novom Sadu. Sekretarka Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Vojvodine Aleksandra Manja objašnjava da je takmičenje bilo organizovano u više sportskih disciplina.

„Reč je o manifestaciji koja se održava 30-ak godina, a učesnici su osobe sa paraplegijom i kvadriplegijom iz cele Vojvodine“, kaže Manja i dodaje da su u pitanju udruženja čiji se članovi rekreativno bave sportom, a iz kojih su potekli naši paraolimpijci koji nas godinama uspešno predstavljaju na Paraolimpijskim igrama.

Ona ističe da su takmičari nastupali u tradicionalnim sportovima poput: atletike (trka na 100 metara, bacanje koplja, diska i kugle), streljaštva, stonog tenisa, šaha i pikada.

Takmičenje je ove godine u svojoj dugoj tradiciji bilo najmasovnije.

„Svake godine po prijavama učesnika vidimo da učestvuje oko 80 takmičara, a uz njih su prisutni i rezervni učesnici, pratioci, asistent, ali i gosti manifestacije, te je stoga ukupan broj učesnika od 120 do 150 učesnika“, kaže Manja.

Ovogodišnje takmičenje je koštalo oko 500 hiljada dinara, a polovinu novca je obezbedila Vlada Vojvodine, 50 hiljada dinara Ministarstvo za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dok je 200 hiljada dinara stiglo od mnogobrojnih dobrotvora.

Objavljeno: 24. 08. 2018.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Ljubenko Zvizdić