ROĐENI POBEDNICI Sedam sjajnih medalja za našu NAJHRABRIJU REPREZENTACIJU

Pobedili su rak, ponovo osvojili život, a sada i odličja – naša hrabra reprezentacija mališana vraća se sa Svetskih dečjih pobedničkih igara u Moskvi, namenjenih deci lečenoj od opake bolesti, sa čak sedam medalja.

 

 

Pobedili su rak, ponovo osvojili život, a sada i odličja – naša hrabra reprezentacija mališana vraća se sa Svetskih dečjih pobedničkih igara u Moskvi, namenjenih deci lečenoj od opake bolesti, sa čak sedam medalja.

U konkurenciji od 500 mališana, takođe saboraca u istoj životnoj bici, četiri devojčice i četiri dečaka iz Srbije takmičila su se u šest sportskih disciplina – atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu. Osvojili su četiri zlata, dva srebra i jednu bronzu. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je po šesti put ove godine omogućilo da i reprezentacija Srbije učestvuje na ovoj posebnoj olimpijadi koja se održavala od 2. do 6. avgusta u Moskvi.

– U proteklih šest godina više od 50 dece je zahvaljujući NURDOR-u učestvovalo na Svetskim pobedničkim igrama. Svake godine donesu mnogo medalja i vrate se neizmerno srećni i ponosni na svoj tim i sebe. Ovo za njih mnogo znači, mogućnost da predstavljaju svoju zemlju i postižu uspehe, a uz sve to zajedno sa drugarima iz svih delova sveta dele radost i sreću. Oni su svi pravi mali heroji, koji znaju šta znači boriti se u najtežim bitkama i pobeđivati, a gledati ih kako ovde slave život svi zajedno je nešto toliko posebno i snažno da je teško naći reči za takav osećaj – kaže Marija Đurović, roditelj i član NURDOR-a.

Marijina ćerka Teodora, prepoznatljiva po teškoj borbi sa “zmajem u stomaku”, kako je ona zvala obostrani tumor bubrega koji je pobedila, vraća se kući sa zlatnom medaljom sa trke na 60 metara. Međutim, dok je do nas stigla ova hvala na društvenim mrežama, ujedno je ceo tim obradovala i njena saborkinja Nađa Mitrović, osvojivši i drugo mesto i srebrnu medalju u plivanju.

NURDOR se zahvalio donatorima koji su pomogli put u Moskvu: odeljenju Međunardnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, osiguranju Wiener Städtische a.d.o. Beograd, portalu www.senica.ru i štamparijama „Stonicom“ iz Beograda i „ABC Grafika“ iz Nove Pazove. Naime, Rusi iz Fondacije “Podari žiznj” i senica.ru, koji organizuju takmičenje, pokazali su se kao izuzetno dobri domaćini, te su deca, pored druženja, mogla da se upoznaju i sa ruskom kuhinjom, ali i sa Moskvom.

Objavljeno: 07. 08. 2018.

Izvor: www.blic.rs

Autor: Z. Čokaš