Infopult za osobe sa invaliditetom

Program „Ravnopravni i jednaki na Vračaru“

 

Beograd – Gradska opština Vračar omogućava usluge građanima i građankama Vračara otvaranjem infopulta za osobe sa invaliditetom, prevođenjem na srpski znakovni jezik i primenom standarda pristupačnosti za zvanični sajt Gradske opštine Vračar. Javni rad „Ravnopravni i jednaki na Vračaru“ je usmeren na pristupačnost informacija osobama sa invaliditetom.

Na infolputu u Uslužnom centru, osobe sa invaliditetom mogu na jednom mestu da dobiju informacije o aktuelnim obukama i kursevima, besplatnim programima, zapošljavanju, socijalnoj zaštiti, upravnim stvarima iz nadležnosti opštine, kao i načinima za rešavanje problema sa kojima se svakodnevno susreću. Na infopultu je dostupan informativni materijal o radu opštine Vračar i na Brajevom pismu. Radno vreme Infopulta je utorkom i četvrtkom od 10 do 12 časova.

Usluga prevođenja na srpski znakovni jezik omogućava gluvim i nagluvim licima besplatno angažovanje gluvog relej tumača – posrednika u komunikaciji koji prevodi na srpski znakovni jezik u samoj opštini i po potrebi u javnim institucijama (škole, banke, pošte, MUP, Centar za socijlani rad, Poreska uprava i dr.). On pruža informacije gluvim i nagluvim osobama o načinima ostvarivanja njihovih prava i interesa. Prevodioca možete zakazati elektronskim putem na email infozasve@vracar.rs, skype veza ID: Info za sve SZJ ili slanjem sms poruke na 069/885-1130.

Pristupačnost opštinskog sajta – na zvaničnom sajtu Gradske opštine Vračar www.vracar.rs, nalaze se pristupačni formati informacija – govorne vesti i informacije, titlovi i video snimcima, prevedene informacije i snimci na srpski znakovni jezik.

Usluge se pružaju u okviru javnog rada koji je odobrila Nacionalna služba za zapošljavanje, a na kome su angažovane osobe sa invaliditetom.

Objavljeno: 11. 07. 2018.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: G. R.