Za Orlove 18 medalja

Reprezentativci su osvojili 18 medalja, od toga sedam zlatnih, četiri srebrne i seddam bronzanih…Dejana Bačko osvojila je zlatnu medalju…

FOTO: PROMO

 

 

Srpska para-tekvondo reprezentacija ostvarila je izvaredan uspeh na Evropskom prvenstvu koje je održano u bugarskom Plovdivu. Reprezentativci su osvojili 18 medalja, od toga sedam zlatnih, četiri srebrne i seddam bronzanih.

U borbama prvaci Starog kontinenta su Dejana Bačko u kategoriji K41 do 49 kg i Jelena Terzić u kategoriji K41 preko 58 kg, a do višešampionskih titula stigli su i Danijela Jovanović u kategoriji K43 do 49 kg, Bobana Kozić u kategoriji K43 preko 58 kg i Minja Jandrić u kategoriji  K43 preko 75 kg. Bronzana odličja u borbama izlili su Slavko Adamovv u kategoriji  K41 do 61 kg, Violeta Todorov u kategoriji K43 do 49 kg, Marija Mačev u kategoriji  K44 do 58 kg i Nikola Spajić u kategoriji K44 do 75 kg.

Anja Đukić u kategoriji P20 juniorke, Tomislav Ranković u kategoriji P20 juniori, Milica Đorđević u kategoriji P32 seniorka do 30 godina, Marina Dubravac u kategoriji  P33 seniorka preko 30 godina i Ognjen Meškov u kategoriji P31 senior preko 30 godina postali su evropski šampioni u formama. Bronze u formama su prigrabili Dušan Marisavljević u kategoriji  P20 senior do 30 godina i Aleksandar Ivanović u kategoriji P33 senior preko 30 godina.

Objavljeno: 12. 06. 2018.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

– O tome i na:

Rekord para-tekvondista na EP – www.sportjunior.rs

 ŠAMPIONI Paratekvondisti na Evropskom prvenstvu osvojili 18 MEDALJA – www.blic.rs

 

– Dejana Bačko osvojila zlato na Evropskom paratekvondo prvenstvu

Članica novosadskog Tekvondo kluba „Gitros“ Dejana Bačko osvojila je zlatnu medalju na Evropskom paratekvondo prvenstvu održanom u Plovdivu.

U finalu je pobedila aktuelnu svetsku prvakinju i prvu na svetskoj rang listi Ruskinju Sakinat Magomedovu.
  Dejana je, pored sportskog sveta, poznata i kao neko ko je veoma društveno angažovan, a u mnogim situacijma je vidimo kako je hrabrija od mnogih koji nemaju životne izazove poput onih sa kojim se ona bori. Ona je pravi borac i dobar čovek i želim da istaknem da smo veoma ponosni na nju, njenog trenera i čitav tim, kojima čestitam evropsko zlato – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na prijemu u Gradskoj kući.
 Dejana Bačko ističe da joj mnogo znači osvojena medalja.
 – Dva puta sam gubila od Ruskinje koja je prva na svetu, a onda treći put, što se kaže treća sreća, osvojila sam prvo mesto – kaže Dejana. Sa njom je u Gradskoj kući bio i trener Aleksandar Andreevski.
Autor: 021.rs

Izvor: www.021.rs

O tome i na;

– Zlatna Dejana Bačko na prijemu u Gradskoj kući – www.rtv.rs