Niški stonoteniseri sa invaliditetom osvojili 9 medalja sa reprezentacijom

Na dva međunarodna turnira, u Podgorici i Varni, nastupala je stonoteniska reprezentacija Srbije za osobe sa invaliditetom…

Brojni stonoteniseri iz Niša u reprezentaciji dokaz kvalitetnog rada; foto: Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Nais

 

 

Na dva međunarodna turnira, u Podgorici i Varni, nastupala je stonoteniska reprezentacija Srbije za osobe sa invaliditetom i na oba imala zapažene rezultate. Nacionalni tim predvodili su treneri iz Niša, a među reprezentativcima su bila petorica stonotenisera iz ovog grada, koji su osvojili ukupno 9 medalja.

Pored imenjaka Bojana Stamenkovića i Jovanovića, koji su već nastupali za nacionalni tim, tu su se našla i trojica novajlija Milan Antić, Nikola Jovanović i Dario Stošić. Treneri reprezentacije bili su Neda Ćirić i Miloš Milenković, inače članovi Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom Nais.

Ovo je prvi put da Niš ima toliko reprezentativaca, što prekaljeni reprezentativac Stamenković smatra velikim uspehom i dokazom kvalitetnog rada u Naisu.

/Ovo je dokaz da se ovde u Nišu radi kvalitetno i u kontinuitetu već duži vremenski period. Zadovoljan sam svojim nastupom ali i nastupom svih svojih saigrača iz reprezentacije. Ovo je B tim naše reprezentacije ali želja svih nas da napredujemo je ogromna što pokazuju i rezultati koje smo postigli – kaže Stamenković./

Prvo se reprezentacija Srbije zaputila u Bugarsku, gde je turnir u Varni okupio 40 takmičara iz Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Grčke, Bugarske i Srbije. Tu su Nišlije osvojile četiri srebrne medalje, svako u svojoj kategoriji: Nikola Jovanović, Milan Antić i Bojan Jovanović i u pojedninačnoj konkurenciji i u dublu, u paru sa Beograđaninom Draganom Vujisićem.

Nakon Bugarske, na red je došla Crna Gora. Uprkos većem broju stonotenisera, koji su se okupili u Podgorici, Nišlije su osvojile više medalja. U pojedinačnoj konkurenciji Milan Antić osvojio je srebro, a Bojan Stamenković bronzu.

Stamenković se i dan kasnije, u dublu, okitio medaljom i to srebrnom, u paru sa Leskovčaninom Nebojšom Ilićem. Milan Antić u paru sa Nemanjom Birmančević iz Šapca takođe je osvojio drugo mesto, a Nikola Jovanović sa Draganom Vujisićem iz Beograda bronzu.

Objavljeno: 08. 06. 2018.

Izvor: www.juznevesti.com

Autor: M. Jovanović

O tome i na:

– Niški stonoteniseri osvojili 9 medalja na dva međunarodna turnira – www.naissus.info