U Hajd parku održan 24. Olimpijski dan

U subotu, 2. juna, je po 24. put u Srbiji obeležen rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

FOTO: N. Negovanović

 

 

Beograd – U subotu, 2. juna, je po 24. put u Srbiji obeležen rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Održane su tradicionalne trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva na 3800m za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, trka za osobe sa invaliditetom i štafetna-sponzorska trka.

Na početku manifestacije je promoterka ovogodišnjeg Olimpijskog dana kajakašica Milica Starović je pročitala poruku predsednika Međunarodnog Olimpijskog komiteta Tomasa Baha, u kojoj stoji:

„Dragi učesnici, na Olimpijskom danu sećamo se stvaranja modernog olimpijskog pokreta.  Ali danas, prvo i najvažnije u sportu je da donese radost svima nama. Sport je univerzalan i zato je Olimpijski dan takođe važan, da zapamtimo da u sportu treba da uživamo svuda i sa svima: devojčice i dečaci, muškarci i žene, mladi i stari, bez obzira na  lične sposobnosti. Sport je oduvek spajao ljude. Zato vas ohrabrujem da se svako od vas uključi u sport i širi radost baveći se sportom. Ohrabrite vaše porodice i motivišite vaše prijatelje da se uključe i da sport postane deo njihovog života. Zajedno, možemo da napravimo razliku. Pridružujući se proslavi Olimpijskog dana, odigraćete značajnu ulogu u širenju olimpijskog duha širom sveta. Hvala vam za sve što činite da promovišete sport u vašoj zajednici. Želim vam divan Olimpijski dan!“

Kako se navodi u saopštenju, Sponzori Olimpijskog komiteta Srbije su pripremili brojne nagrade i poklone za učesnike Olimpijskog dana, a kao i svake godine, svim učesnicima trka dodeljene su diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta i majice sa natpisom „Olympic Day“.

Objavljenio: 02. 06. 2018.

Izvor: www.danas.rs

O tome i na:

– Održan Olimpijski dan – Maljković: Za lepšu budućnost – www.zurnal.rs