Predavanje „Još uvek vozim“ u Subotici

Predavači su osobe sa invaliditetom koji su invalidnost stekli u saobraćajnim nezgodama, kao i policajci.

 

Subotica – U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda i povećanja bezbednosti mladih učesnika u saobraćaju u Srednjoj medicinskoj školi u Subotici održano je predavanje „Još uvek vozim“ i predstavljen projekat „Matura 2018“. Predavači su osobe sa invaliditetom koji su invalidnost stekli u saobraćajnim nezgodama, kao i policajci.

Prošle godine u Subotici nije zabeležena ni jedna saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali maturanti u Subotici. Anketirani maturanti kažu da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

Bojana Gladović sa nepune 22 godine postala je žrtva saobraćajne nesreće. Kaže da vozač nije poštovao ograničenje brzine i tako je izazvana nesreća. Sa maturantima je podelila svoje iskustvo i predstavila projekat „Još uvek vozim“.

„Ja sam žrtva saobraćajne nezgode. Moja jedinstvena poruka je da misle na bezbednost svoju ali i drugih učesnika u saobraćaju“, kaže Bojana Gladović, ispred Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Na području Policijske uprave u Subotici policijski službenici, tokom meseca maja, održavaju predavanja maturatntima o prevenciji nasilja, zloupotrebi alkohola, opojnih droga i bezbednom učešću u saobraćaju.

„Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda i radimo sve ovo za njih, a ne protiv njih. Punoletstvo ne znači samo slobodu, nego i odgovornost. Moraju biti odgovorni i odgovaraju pred zakonom za krivična dela“, rekao je Jožef Kovač, zamenik komandira saobraćajne policijske ispostave Subotica.

Organizatori predavanja su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Društvo paraplegičara i Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice.

Objavljeno: 22. 05. 2018.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Sandra Iršević