Ključevi za socijalne stanove

Pravo učešća na konkursu imale su osobe bez stana koje nemaju sredstva da na tržištu kupe krov nad glavom, ratni vojni invalidi, roditelji osoba sa smetnjama u razvoju, sa teškim telesnim oštećenjima, samostalni umetnici i socijalno ugrožene osobe.

 

 

Beograd – Useljavanje u 133 socijalna stana u Ulici Mileve Marić Anštajn počelo je 13. marta uručivanjem ključeva za 64 porodice. Reč je o stanovima koje grad dodeljuje konkursom, a korisnici ih iznamljuju na pet godina. Kao i ranije kada je Beograd raspisivao konkurs za socijalne stanove, interesovanje je bilo veliko – ovog puta stiglo je 967 prijava, što znači da je konkurisalo sedam puta više potencijalnih zakupaca od broja stanova koji se izdaju u Novom Beogradu.

– Cena je mnogo prihvatljivija od tržišne i naplaćivaće se po kvadratnom metru. Taj trošak svakoj porodici biće u granicama podnošljivog, a u svakom slučaju ovi ljudi imaju priliku za novi početak. Stanovi su urađeni izuzetno kvalitetno i nalaze se u veoma lepom delu grada koji će se u budućnosti raazvijati – rekao je Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, a preneo Beoinfo.

Pravo učešća na konkursu imale su osobe bez stana koje nemaju sredstva da na tržištu kupe krov nad glavom, ratni vojni invalidi, roditelji osoba sa smetnjama u razvoju, sa teškim  telesnim oštećenjima, samostalni umetnici i socijalno ugrožene osobe.

Objavljeno: 14. 03. 2018.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: D. M.