PARAOLIMPIJSKI JUNAK Miloš Zarić uz državni rekord na Igrama ispisao istoriju srpskog sporta

Srpski paraolimpijac Miloš Zarić završio je na 34. mestu u kvalifikacijama na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini sprint u kroskantri skijanju.

 

Srpski paraolimpijac Miloš Zarić završio je na 34. mestu u kvalifikacijama na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu u disciplini sprint u kroskantri skijanju.

Deonicu od kilometar prešao je u vremenu od 6:02,51 i ostao bez polufinala u kome je nastupilo 12 takmičara, ali je zato ostvario lični, a i državni rekord.

„Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom na ovom velikom takmičenju. I pored loših uslova za trku i povrede ruke uspeo sam da izvezem trku i postavim lični rekord. Uz dosta treniranja i zalaganja kroz nekoliko godina biću u top formi za ovaj sport. Nastavljam sa pripremama kada se vratim u Srbiju da bih u avgustu u Berlinu na prvenstvu Evrope odbranio zlato u bacanju koplja. Hvala mojim trenerima Momčilu i Juliji sto su bili uz mene i postarali se da sve prođe kako treba. Zahvaljujem se i Ministarstvu omladine i sporta i Paraolimpijskom komitetu Srbije na dobrim uslovima za pripreme“, rekao je naš junak.

Zarić je ovom prilikom postao prvi srpski paraolimpijac koji je učestvovao na Letnjim i Zimskim paraolimpijskim igrama, nakon Rio de Žaneira.

Na kraju je prvo mesto osvojio Amerikanac Endrju Soul, drugo Belorus Dmitri Loban, a treće još jedan Amerikanac, Danijel Knosen.

Izvor: www.sport.blic.rs

Izvor: Tanjug

 

Svečano otvorene Paraolmpijske igre

U Pjongčangu su 9. marta svečano otvorene Paraolimpiske igre. Posle 23. Zimskih olimpijskih igara, ovaj južnokorejski grad ugostiće i 570 paraolimpijaca. Igre u Pjongčangu trajaće 10 dana. Srbiju će predstavljati Miloš Zarić, inače sedmi na Letnjim OI u Rio de Žaneiru u bacanju kugle i aktuelni svetski šampion u bacanju koplja, kao i Luka Bilčar koji će se okušati u alpskom skijanju, odnosno spustu.

Objavljeno: 10. 03. 2018.

Izvor: BLIC  – Sport

O tome i na:

– Otvorene zimske paraolimpijske igre – www.danas.rs

– SRPSKI ADUT U PJONGČANGU Svečano otvorene Paraolimpijske igre – www.sport.blic.rs