Otvoren poligon za kretanje slepih i slabovidih

Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu je 21. februara dobila saobraćajni poligon za kretanje slepih i slabovidih osoba.

 

 

Beograd – Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu je 21. februara dobila saobraćajni poligon za kretanje slepih i slabovidih osoba. Na njemu će se učenici ove škole obučavati za sve ono što ih očekuje na ulici. Standardi koji su primenjivani na ovom poligonu, kako je istakao 21, februara gradonačelnik Siniša Mali, važiće u svim ulicama i na raskrsnicama koje će biti rekonstruisane u Beogradu.

– Pre godinu i po  bio sam u ovoj školi sa predsednikom opštine Zemun i pevačem Sašom Matićem i tada je obećano da će poligon biti napravljen. Reč je o jedinom saobraćajnom poligonu ove vrste u Beogradu i Srbiji. Kada slepi i slabovidi „savladaju“ ovaj poligon, na ulicama Beograda bi morali da se susreću sa identičnim preprekama kako bi se lakše snalazili van ograđenog prostora škole – ukazao je Mali podsećajući da je u ovoj školi pre dve godine otvorena i nova fiskulturna sala.

– Ove godine biće postavljeni i semafori sa zvučnom signalizacijom na 89  raskrsnica u gradu. Za sledeću godinu u planu je da svi semafori u gradu imaju zvučnu signalizaciju – istakao je Mali.

Dejan Matić, predsednik opštine Zemun, podsetio je da je već završeno uvođenje video-nadzzora uu svim osnovnim školama u Zemunu i sve to biće umreženo sa stanicom policijje.

Predstavljanju poligona prisustvovao je  i pevač Saša Matić koji je sopstvenim sredstvima pomogao da se on izradi.

Objavljeno: 22. 02. 2018.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: D.  A.

O tome i na:

– Otvoren prvi poligon za slepe i slabovide u Srbiji – www.blic.rs