Još 10 novih autobusa na ulicama Beograda

Novi autobusi su niskopodni, imaju sedišta za osobe sa invaliditetom, besplatni bežični internet i video nadzor.

 

 

Beograd – Novih 10 zglobnih autobusa od 17. oktobra će prevoziti putnike u Beogradu. Novi autobusi su niskopodni, imaju sedišta za osobe sa invaliditetom, besplatni bežični internet i video nadzor. Gradska vlast je pokazala da kroz konsolidaciju javnih finansija može da izdvoji novac za 95 novih autobusa, rekao je Siniša Mali.

Primopredaji vozila ispred Starog dvora prisustvovao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je istakao da je novih 10 „Ikarbusovih“ autobusa poslednji deo kontingneta od 30 autobusa, koji su za GSP nabavljeni u poslednja dva meseca.

Ukupno je za tri godine nabavljeno 95 autobusa, podvukao je Mali.

„Ovim smo ispunili plan za ovu godinu i to je deo obnove voznog parka GSP“, rekao je Mali novinarima.

Gradonačelnik je dodao da se prave planovi za GSP za sledeću godinu.

„Videćemo u narednih par nedelja koliko autobusa i kako ćemo obnavljati vozni park 2018. godine. Radimo na finansijskoj konstrukciji i očekujem dosta dobre i povoljne vesti za građane Beograda“, rekao je Mali.

Gradska vlast je, kaže, pokazala da kroz konsolidaciju javnih finansija može da izdvoji novac za 95 novih autobusa.

„Taj teži deo je iza nas, sada imamo prostora i treba da budemo još agresivniji kad je reč o kupovini većeg broja autobusa kako bismo u što kraćem roku potpuno obnovili vozni park GSP“, istakao je gradonačelnik.

On je podsetio da je ove godine za GSP kupljeno i deset novih servisnih vozila za brže popravke autobusa, trolejbusa i tramvaja, 12 školskih autobusa i, po prvi put posle 40 godina, dva vozila za vatrogasnu službu GSP-a.

Obnovljen je i Dispečarski centar GSP-a, kao i pogon Centrala, dok je u toku rekonstrukcija pogona Kosmaj, dodao je Mali i najavio u narednih mesec i po dana nabavku uniformi za vozače.

„Želimo da svaki vozač ima lepu, posebnu unoformu, to doprinosi slici grada i našeg javnog prevoza, a i to je obećanje koje smo dali i sindikatima i koje ćemo ispuniti“, zaključio je Mali.

Objavljeno: 17. 10. 2017.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: TANJUG