BRAVO Ana Jovović osvojila zlato i bronzu na Evropskim paraolimpijskim igrama za mlade

Ana Jovović i Luka Andrušić bili su jedini sportisti iz Srbije na Evropskim paraolimpijskim igrama…

Foto: Facebook Defile srpske delegacije na Igrama u Đenovi

 

Ana Jovović i Luka Andrušić bili su jedini sportisti iz Srbije na Evropskim paraolimpijskim igrama…

Reprezentativka Srbije u para-plivanju Ana Jovović osvojila je zlatnu medalju u disciplini 400 metara slobodno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih u Đenovi.

Osamnaestogodišnja plivačica uspela je da stigne do pobedničkog postolja i osvoji dve medalje u veoma jakoj konkurenciji takmičara iz 20 zemalja.

Selektor Paraolimpijske reprezentacije Srbije Boris Malešević izjavio je za agenciju Beta da je uspeh Ane Jovović veći ako se uzme u obzir da je plivačko takmičenje u Đenovi bilo u apsolutnoj konkurenciji, odnosno da su se nadmetali takmičari od klase S6 do klase S10.

„Bodovanje je izvršeno po FINA bodovnom sistemu što znači da je Ana najbolja na 400 metara slobodno, odnosno među najboljim u Evropi u disciplini 100 metara leđno“, izjavio je Malešević.

On je kazao da za veliki uspeh srpske takmičarke treba čestitati njenom treneru Bojanu Počuči.

Ana Jovović jedina je predstavljala Srbiju na plivačkom mitingu koji je održan u okviru Evropskih paraolimpijskih igara mladih u Đenovi.

Objavljeno: 13. 10. 2017.

Izvor: www.sport.blic.rs

Izvor: Beta

O tome i na:

Zlato i bronza za Anu Jovović na Evropskim paraolimpijskim igrama – www.rts

 

BRAVO Andrušiću zlato na Evropskim paraolimpijskim igrama za mlade

Reprezentativac Srbije u stonom tenisu Luka Andrušić osvojio je zlatnu medalju u dublu sa Slovencem Lukom Trtnikom na Evropskim paraolimpijskim igrama.

To je treće odličje za srpske sportiste na Igrama koje se održavaju u Đenovi.

Trener srpskog stonotenisera Mirko Gavrilović rekao je da su Andrušić i Trtnik do zlatnog odličja došli pobedom nad dublom iz Švedske i pobedom nad dublom iz Italije i Slovačke.

Srpski i slovenački stonoteniser takmičili su se u klasama šest i sedam.

Vođa srpskih parolimpijaca u Đenovi i selektor Paraolimpijske plivačke reprezentacije Srbije Boris Malešević podsetio je da je mlada reprezentativka Srbije u plivanju Ana Jovović u petak osvojila zlatnu medalju u disciplini 400 metara slobodno i bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno.

Malešević je istakao da je uspeh srpske plivačice i stonotenisera utoliko veći ako se uzme u obzir da su se nadmetali u veoma jakoj konkurenciji takmičara iz preko 20 zemalja.

On je istakao da su Ana Jovović i Luka Andrušić bili jedini sportisti iz Srbije na Evropskim paraolimpijskim igrama, a njihov odlazak u Đenovu omogućio je Paraolimpijski komitet uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Objavljeno: 14. 10. 2017.

Izvor: www.sport.blic.rs

Izvor: Beta

O tome i na:

– Stoni tenis: Luka Andrašić osvojio zlato na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih – www.subotica,.com

– Zlatna medelja za srpskog stonotenisera u Đenovi – www.novimagazin.rs